Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikspieroefening Voor Thuis: Prone Cobra

Deze buikspieroefening is bedoelt om de wervels te stabiliseren. Een gezonde wervelkolom is belangrijk in elke sport en ook voor het optimaal trainen van de buikspieren. Maar maak je geen zorgen, de oefening is ook zeer positief voor vorming van een sixpack of platte buik!

Om de buikspieroefening goed uit te voeren volg je de volgende stappen:

Inhoud van dit artikel

Stap 1:

Ga op de grond liggen of een fitness mat met je gezicht naar de grond en de benen recht. Je kunt je armen naast je zij leggen met de handpalmen naar beneden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2:

Span je bilspieren en onderrug aan en kom langzaam met de benen en de borst van de grond. Draai tegelijkertijd de armen zodat de duimen naar het plafond wijzen.

Stap 3:

Houd deze positie minimaal 2 seconde vast. Daarna kun je je lichaam laten zakken naar de beginpositie en herhaal je de oefening. Hoe vaak je de buikspieroefening herhaald lees je in het trainingsschema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

1 reactie

  • Beste meneer, ik ben met de oefeningen die u beschrijft al een halfjaar mee bezig. Ondertussen ben ik wel 6 kilo afgevallen maar de buikomtrek is helemaal niet weggewerkt, zelfs geen centimeters. Kunt u mij vertellen hoe dit komt. Mijn buik omvang is sinds januari 120 cm dik.