Web Analytics
Spierentraining.nl

Buikspieroefening Voor Thuis: Pulse Up

Dit is weer een geweldige oefening om thuis je buikspieren te trainen. De Pulse up is een echte buikspier-killer. Ik raad je aan eerst oefeningen zoals de crunch of de sit up te doen en te eindigen met deze oefening. Dit omdat je hierna misschien geen kracht meer hebt voor een andere oefening. Voor een volledig trainingsschema kijk je hier.

De Pulse up bedacht om de hele buikspierengroep te trainen. Na deze oefening zul je merken dat de hele buik hard en aangespannen is. Volg de onderstaande stappen om hem goed uit te voeren:

Inhoud van dit artikel

Stap 1:

Ga op de grond liggen met de rug recht op de grond en leg je handen onder je billen of langs je lichaam. Til je knieën op en strek je benen recht naar boven.

Stap 2:

Span de buik stevig aan en beweeg de benen zo ver mogelijk de lucht in. De billen en heupen komen ongeveer 10/15 cm van de grond af. Je armen blijven de hele oefening op de grond.

Stap 3:

Houd deze positie even vast en kom vervolgens weer terug naar de grond. Nu kun je oefening herhalen. Hoe vaak? bekijk het trainingsschema.

Reageren op dit artikel