Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Hoe-krijg-ik-een-sixpack

Hoe krijg je een Sixpack? Jouw Sixpack in 3 simpele stappen!

Hoe krijg je een sixpack? Dit is een van de meest gestelde vragen die wij krijgen van onze lezers. En niet geheel onbegrijpelijk, deze zomer rondlopen met die afgetrainde buik klinkt natuurlijk niet verkeerd.

Een sixpack in 3 weken? Bekijk 

Inhoud van dit artikel

In 3 stappen naar jouw sixpack

Het antwoord op de vraag ’’Hoe krijg ik een sixpack?’’ is samen te vatten in 3 stappen. Ten eerste moet de voeding in orde zijn. Als je gezond eet zul je vet verbranden en dus gewicht verliezen. De tweede stap is om de juiste buikspieroefeningen of kettlebell oefeningen te combineren met het juiste schema. De laatste stap is lichaamsrust. Het lichaam heeft rust nodig om te herstellen en om spieren aan te maken.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 1. Voeding

Het krijgen van een sixpack begint bij de juiste voeding. Gezonde voeding is de basis van een strakke buik. Een sixpack is pas zichtbaar bij een laag genoeg vetpercentage. Koolhydraten zijn nodig voor de energie van een training. Helaas zijn koolhydraten ook echte dikmakers, voorkom daarom koolhydraten met een lage voedingswaarde zoals chips en energiedrankjes.

Eiwitten zijn nodig om na de training spierweefsel aan te maken. Probeer gezonde eiwitten zoals kip en noten mee te nemen in je voedingsschema en je zult zien dat het resultaat oplevert. Hoe krijg je een sixpack? Vergeet ongezonde dikmakers zoals chips en cola en bouw een gezond voedingspatroon op. Als je dan toch wilt snacken probeer dan iets gezonds:

  • Eiwitrepen
  • Schijfjes komkommer met tonijn
  • Fruit
  • Magere kwark
  • Noten (geen pinda’s)

Stap 2. Training

Bij de vraag ’’Hoe krijg je een sixpack’ wordt de juiste training nog wel eens over het hoofd gezien. Buikspieroefeningen zijn de beste manier om buikvet te verbranden en een sixpack te kweken. In het begin kun je twee dagen per week thuis buikspieroefeningen doen. Daarna kun je het onderstaande schema gebruiken:

Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Basis Crunch312
Sit Up312
V-up312

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Knee Raises312
Gedraaide Crunch312
V-up312

Dag 3:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Prone Cobra312
Pulse Up312
Sit Up312

Als je dit schema gebruikt train je de hele buik. Als je dit enkele weken volhoudt zul je snel genoeg resultaten gaan zien. Geef niet op als je na 3 weken nog geen sixpack hebt. Vergeet de ”Hoe krijg ik een sixpack in 1 week?” fabels en focus je op de lange termijn. Als jouw sixpack eenmaal zichtbaar is wordt het veel makkelijker om dit vast te houden.

Stap 3. Rust

De laatste en zeker niet onbelangrijkste stap is lichaamsrust. Je lichaam heeft tijd en rust nodig om te herstellen. Dit geldt zowel op trainingsdagen als ‘normale’ dagen. Door voldoende rust te nemen kunnen de buikspieren herstellen en zo nieuw spierweefsel aanmaken. Daarbij is 8 uur slaap per nacht het minimum.

We hopen dat je nu een goed antwoord hebt op de vraag ”Hoe krijg je een sixpack?”. Als je vragen hebt kun je ze uiteraard stellen onder dit artikel.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel