Spierentraining.nl
Hoe-krijg-ik-een-sixpack

Hoe krijg je een Sixpack? Jouw Sixpack in 3 simpele stappen!

Hoe krijg je een sixpack? Dit is een van de meest gestelde vragen die wij krijgen van onze lezers. En niet geheel onbegrijpelijk, deze zomer rondlopen met die afgetrainde buik klinkt natuurlijk niet verkeerd.

Een sixpack in 3 weken? Bekijk 

De Spierentraining Formule

In 3 stappen naar jouw sixpack

Het antwoord op de vraag ’’Hoe krijg ik een sixpack?’’ is samen te vatten in 3 stappen. Ten eerste moet de voeding in orde zijn. Als je gezond eet zul je vet verbranden en dus gewicht verliezen. De tweede stap is om de juiste buikspieroefeningen of kettlebell oefeningen te combineren met het juiste schema. De laatste stap is lichaamsrust. Het lichaam heeft rust nodig om te herstellen en om spieren aan te maken.

Stap 1. Voeding

Het krijgen van een sixpack begint bij de juiste voeding. Gezonde voeding is de basis van een strakke buik. Een sixpack is pas zichtbaar bij een laag genoeg vetpercentage. Koolhydraten zijn nodig voor de energie van een training. Helaas zijn koolhydraten ook echte dikmakers, voorkom daarom koolhydraten met een lage voedingswaarde zoals chips en energiedrankjes.

Eiwitten zijn nodig om na de training spierweefsel aan te maken. Probeer gezonde eiwitten zoals kip en noten mee te nemen in je voedingsschema en je zult zien dat het resultaat oplevert. Hoe krijg je een sixpack? Vergeet ongezonde dikmakers zoals chips en cola en bouw een gezond voedingspatroon op. Als je dan toch wilt snacken probeer dan iets gezonds:

  • Eiwitrepen
  • Schijfjes komkommer met tonijn
  • Fruit
  • Magere kwark
  • Noten (geen pinda’s)

Stap 2. Training

Bij de vraag ’’Hoe krijg je een sixpack’ wordt de juiste training nog wel eens over het hoofd gezien. Buikspieroefeningen zijn de beste manier om buikvet te verbranden en een sixpack te kweken. In het begin kun je twee dagen per week thuis buikspieroefeningen doen. Daarna kun je het onderstaande schema gebruiken:

Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Basis Crunch312
Sit Up312
V-up312

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Knee Raises312
Gedraaide Crunch312
V-up312

Dag 3:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Prone Cobra312
Pulse Up312
Sit Up312

Als je dit schema gebruikt train je de hele buik. Als je dit enkele weken volhoudt zul je snel genoeg resultaten gaan zien. Geef niet op als je na 3 weken nog geen sixpack hebt. Vergeet de ”Hoe krijg ik een sixpack in 1 week?” fabels en focus je op de lange termijn. Als jouw sixpack eenmaal zichtbaar is wordt het veel makkelijker om dit vast te houden.

Stap 3. Rust

De laatste en zeker niet onbelangrijkste stap is lichaamsrust. Je lichaam heeft tijd en rust nodig om te herstellen. Dit geldt zowel op trainingsdagen als ‘normale’ dagen. Door voldoende rust te nemen kunnen de buikspieren herstellen en zo nieuw spierweefsel aanmaken. Daarbij is 8 uur slaap per nacht het minimum.

We hopen dat je nu een goed antwoord hebt op de vraag ”Hoe krijg je een sixpack?”. Als je vragen hebt kun je ze uiteraard stellen onder dit artikel.

Simpele tips om af te vallen bij je buik en de sixpack te krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan zal de Spierentraining Formule je helpen.

We hebben al duizenden vrouwen én mannen geholpen een strakke buik te krijgen én te behouden!

Bekijk de eenvoudige methode om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding:

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen. Het boek bevat workouts, voedingsschema’s en alle oefeningen die je nodig hebt.

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.