Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

fitness schema beenspieren

Fitness schema beenspieren

Er zijn veel manieren en oefeningen om je beenspieren te trainen. Het is erg belangrijk om een combinatie van compound en isolatie oefeningen te doen om je beenspieren optimaal te ontwikkelen. Een fitness schema is een goed hulpmiddel dat je kan helpen de beste beenspier oefeningen te combineren. Daarnaast schept het duidelijkheid voor je beenspier training, het enige wat je hoeft te doen is naar de sportschool gaan en de oefeningen uitvoeren.

Inhoud van dit artikel

Beenspieren trainen

Als je de oefeningen uitvoert die in het fitness schema zijn opgenomen zal je in een korte tijd progressie maken. Het belangrijkste is dat je de oefeningen op de goede manier uitvoert. Pak als beginner dus niet te zware gewichten en zorg eerst dat je uitvoering klopt. In het schema zijn oefeningen opgenomen die de verschillende spieren in de benen aanspreken. Deze verschillende spieren zijn: de quadriceps, de hamstrings en de kuiten. Door de oefeningen uit het schema te doen voor deze spiergroepen train je je benen optimaal.

In het fitness schema staan zes oefeningen voor de beenspieren. Je hoeft deze zes oefeningen niet allemaal in één training te doen. Kies er vier of vijf per training en wissel dit tijdens je volgende training af. Je kunt de oefeningen in verschillende trainingen combineren, doe dus niet elke training precies dezelfde oefeningen. Door de oefeningen af te wisselen zorg je ervoor dat je beenspieren goed ontwikkelen. Met dit schema kan je ongeveer twee tot drie maanden trainen. Om resultaat te boeken is het belangrijk dat je minimaal één keer per week goed je benen traint.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Fitness schema beenspieren

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Barbell Squat38-10
Barbell Lunge410
Decline Leg Curl48-10
Leg Extension48-10
Barbell Standing Calf Raise312-15
Dumbbell Stiff Legged Deadlift38-10

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel