Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Schouderoefening: Barbell Upright Row

De Barbell Upright Row is een schouderoefening waarbij je de voorkant, de zijkant en de achterkant van je schouders traint. Een belangrijk aspect bij deze oefening is de manier waarop je de barbell beetpakt. Een te smalle of te brede greep kan betekenen dat je schouders blokkeren of dat je je onderrug te veel belast. Volg de onderstaande stappen om de oefening op de juiste manier uit te voeren.

Let erop dat je deze oefening rustig en gecontroleerd uitvoert. Met een te snelle uitvoering verlaag je de intensiteit waardoor je niet het gewenste resultaat zult bereiken. Deze oefening kan ook met dumbbells worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Je benen staan net iets smaller dan schouderbreedte op de grond. Pak de barbell op schouderbreedte vast met een overhanse greep.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Houdt de barbell aan de voorkant van je dijen met je armen naar beneden. Houdt je rug recht tijdens de oefening.

Stap 3.

Til de barbell zo dicht mogelijk langs je lichaam omhoog. Je tilt de barbell ongeveer tot de bovenkant van je borst.

Stap 4.

Laat de barbell daarna rustig en gecontroleerd zakken tot de beginpositie.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel