Spierentraining.nl
schouderoefeningen

Schouderspieroefeningen: 5 beste oefeningen

Als je wilt trainen voor brede schouders dan is het belangrijk om te weten welke schouderspieroefeningen je moet doen. Brede schouders in combinatie met een goed ontwikkelde rug zorgen voor een mooie V-vorm. Voor goed gevormde schouderspieren moet je alle delen van de schouders trainen: de voorkant, het midden en de achterkant. Veel schouderspieroefeningen spreken meerdere delen van de schouder aan. Toch maken we onderscheid tussen de verschillende delen van de schouderspieren en welke schouderspieroefeningen zich daarop focussen. Op die manier weet je door welke oefeningen je alle delen van de schouders traint.

Bij erg veel dagelijkse handelingen gebruik je je schouderspieren. Je hebt er dus veel baat bij als je schouders sterk zijn. Het is ook nog eens erg mooi om goed ontwikkelde schouderspieren te hebben. De schouderspier liggen dicht aan de oppervlakte waardoor ze goed zichtbaar zijn op de bovenarm. Door regelmatig schouderspieroefeningen te doen train jij voor brede en mooi gevormde schouderspieren.

Schouderspieroefeningen voor de voorste schouderspieren

Het ontwikkelen van de voorste schouderspieren is belangrijk voor een mooie ronde schouders. De volgende schouderspieroefeningen zullen je helpen om de voorste schouderspieren optimaal te trainen:

Schouderspieroefeningen voor de middelste schouderspieren

Om brede schouders te krijgen is het belangrijk om het middelste gedeelte van de schouders te trainen. De zijkanten van de schouders vallen namelijk onder het middelste gedeelte. Door de zijkanten van de schouders regelmatig te trainen zullen je schouders flink groeien. Met de volgende schouderspieroefeningen kun je het middelste gedeelte van je schouderspieren trainen:

Schouderspieroefeningen voor de achterste schouderspieren

Met veel schouderspieroefeningen train je ook de achterste schouderspieren. Om een complete schouder training te doen is het belangrijk dat je deze spieren niet vergeet. Gebruik onderstaande oefening om je achterste schouderspieren goed te prikkelen.

Schouderspieroefeningen schema

Om ervoor te zorgen dat je de juiste combinatie van schouderspieroefeningen hebt tijdens je training komt een schema goed van pas. Hierdoor heb je een indeling van de oefeningen die je tijdens de training gaat uitvoeren en kan je zien wanneer je rustdagen hebt. Denk eraan dat je hard moet trainen en de juiste voeding binnen moet krijgen om echt resultaat te zien.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.