Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

kettlebell_oefening_kettlebell_windmill

Kettlebell oefening: de kettlebell windmill

Wil je van die lovehandles af? De kettlebell windmill is de ideale kettlebell oefening om dit voor elkaar te krijgen.

Inhoud van dit artikel

Instructies om deze kettlebell oefening goed uit te voeren

 1. Ga rechtop staan met de voeten op schouderbreedte en kijk recht vooruit
 2. Pak je de kettlebell met een hand op en trek deze met een hand omhoog.
 3. Als je met je rechterhand begint, laat je het gewicht aan de rechterkant van je arm rusten. Bekijk ook de video als dit niet duidelijk is.
 4. Vanuit deze positie, strek je arm volledig zodat het gewicht boven je hoofd komt te hangen.
 5. Met je rechterarm gestrekt en het gewicht boven je hoofd buig je langzaam naar beneden en raak je de binnenkant van je voet aan met de linkerhand. Hou je benen gestrekt bij het uitvoeren van deze oefening.
 6. Blijf naar de kettlebell kijken en kom langzaam weer omhoog.
 7. Herhaal deze kettlebell oefening 5-10 keer aan de rechterkant.
 8. Zet de kettlebell neer en herhaal deze kettlebell oefening met je linkerhand.

Bekijk ook deze korte video:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Buikspieren tips om deze kettlebell oefening vol te houden

 • Zorg dat je het bij het oppakken van de kettlebell een rechte rug houdt. Dit doe je door goed door je knieën te gaan wanneer je deze van de grond tilt.
 • Doe (vooral) als beginner maximaal 5-10 herhalingen en begin niet met een al te zware kettlebell. Zo voorkom je blessures.
 • Deze oefening is voor gevorderden. Zorg ervoor dat je al meer kettlebell oefeningen onder de knie hebt en de video goed hebt bekeken.
 • Heb je nog geen ervaring met kettlebells om je buikspieren te trainen? Begin dan met de buikspieroefeningen voor thuis en werk langzaam naar de kettlebell oefeningen toe.

Kettlebell oefeningen om af te vallen en buikspieren te trainen

Een kettlebell oefening is een van de meest effectieve oefeningen die je kunt doen voor het verbranden van vet en het trainen van de buikspieren. Wil jij snel en blijvend een strakke buik? Zorg dan dat je thuis een kettlebell hebt staan!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel