Spierentraining.nl

Bicepsoefening: Dumbbell Concentration Curl

De Dumbbell Concentration Curl is een oefening die zich specifiek richt op de biceps. Een oefening die zich specifiek richt op één spiergroep wordt een isolatie oefening genoemd. Je kan de Concentration Curl op meerdere manieren uitvoeren, namelijk staand of zittend op een fitness bankje. We behandelen hier zittende variant. Bij deze oefening plaats je je arm aan de binnenkant van je bovenbeen waardoor alleen de biceps aangesproken worden als je de oefening uitvoert.

Ondanks dat je niet veel sporters deze oefening ziet doen is dit een hele goede oefening om je biceps te trainen. Het is wel belangrijk dat je de oefening op de juiste manier uitvoert.

Stap 1.

Ga op een uiteinde van een fitness bankje zitten met een dumbbell in je hand rechterhand.

Stap 2.

Zet je benen wijd uit elkaar en plaats de elleboog van je rechterarm tegen de binnenkant van je rechterbovenbeen.

Stap 3.

Buig je arm en til de dumbbell naar je rechterschouder toe.

Stap 4.

Laat de dumbbell gecontroleerd zakken tot de beginpositie.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.