Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bicepsoefening: Angled Prone Curl

Er zijn veel variaties van oefeningen met dumbbells om je biceps te trainen. Een van deze variaties is de Angled Prone Curl. De benodigdheden voor deze oefening zijn twee dumbbells en een fitness bankje. Met deze oefening traint je specifiek twee spiergroepen in je biceps. Het voordeel van deze oefening is dat je puur de spieren in je biceps traint omdat je op het schuine fitness bankje ligt. Je loopt hiermee niet het risico dat je gebruik kunt maken van de onderrug, dit gebeurt vaak als je oefening staand uitvoert en te zware dumbbells pakt. Je gebruikt dan je rug om de dumbbells als het ware omhoog te gooien wat vaak tot blessures lijdt.

Om de oefening op de juiste manier uit te voeren zijn hieronder een aantal stappen beschreven. Hierdoor zal je snel sterke biceps krijgen.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Zet de leuning van een fitness bankje schuin op 45 graden. Ga met de voorkant van je lichaam op de leuning liggen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Pak in elke hand een dumbbell en houdt je ellebogen in lijn met je schouders en je armen langs de zijkanten van de leuning.

Stap 3.

Curl de dumbbells gecontroleerd naar je schouders.

Stap 4.

Laat de dumbbells weer gecontroleerd zakken naar de beginpositie.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel