Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bicepsoefening: Preacher Curl

Als jij je biceps wilt trainen dan is de Preacher Curl een geschikte oefening om te doen. Deze oefening kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Je kan gebruik maken van dumbbells of van een barbell. In dit geval behandelen we de variant met de dumbbells. Doordat je bij deze oefening je bovenarmen op een fitness bal of op een speciaal preacher curl bankje legt worden alleen de biceps getraind. Wanneer je bij deze oefening de dumbbells verder uit elkaar houdt train je meer de binnenkant van je biceps. Als je de dumbbells dichter bij elkaar houdt tran je meer de buitenkant van je biceps.

Het is belangrijk dat je je armen bij deze oefening niet overstrekt. Kijk daarom hieronder hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Wanneer je een fitness bal gebruikt ga je voor de bal op je knieën zitten, leun je met je borst op de bal en plaats je één elleboog op de bal met een dumbbell in je hand. Het is ook een optie om beiden ellebogen met een dumbbell in elke hand op de bal te plaatsen.

Als je een preacher bankje gebruikt ga je op het bankje zitten en stel je de juiste zithoogte in.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Positioneer de dumbbell(s) op schouderbreedte.

Stap 3.

Til de dumbbell(s) richting je schouder. Laat de dumbbell(s) niet rusten als ze bij je schouders zijn, je moet de spanning houden op je biceps.

Stap 4.

Laat de dumbbell(s) rustig zakken naar de startpositie.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel