Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikspieroefeningen-na-de-bevalling

Buikspieroefeningen na bevalling. Platte buik schema (Tip)

Buikspieroefeningen na bevalling zijn de oplossing om van het overtollige vet af te komen. Het kan soms deprimerend zijn, na de bevalling is de buik groot en slap. De beste manier om snel weer naar die strakke buik te gaan zijn de juiste buikspieroefeningen.

Zwangerschap

Het is verstandig om na de bevalling ongeveer 5 weken te wachten voordat je begint met het trainen van de buikspieren. In dit artikel lees je hoe je het beste de buikspieren kan trainen na een zwangerschap én met welke oefeningen. Je kunt deze oefeningen thuis doen of in de sportschool.

 

(Tip, wil jij hulp van een personal trainer met gegarandeerd resultaat? Dan raden wij je na de bevalling te lezen)

Inhoud van dit artikel

Welk gedeelte van de buik trainen na de bevalling?

Om de buik weer plat en strak te maken na de bevalling zul je je moeten richten op de zijkant van de buik. Dit gedeelte van de buikspieren word tijdens de zwangerschap behoorlijk uitgerekt om ruimte te maken voor de groeiende baby. Het trainen van de zij-buikspieren is ook zeer positief voor de rug. Omdat deze buikspieren verbonden zijn met de rug zal het trainen er voor zorgen dat je minder of zelfs geen last hebt van rugpijn.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

 Buikspieroefeningen na bevalling

 Zoals je hierboven hebt gelezen gaan we ons richten op de zijkant van de buik. De volgende buikspieroefeningen zijn uitermate geschikt om na de zwangerschap thuis of in de sportschool de buikspieren te trainen:Buikspieroefeningen na bevalling

Trainingsschema na bevalling

Je dient de buikspieroefeningen na bevalling langzaam op de bouwen. In het begin kunnen de oefeningen nog pijnlijk zijn, neem dan enkele dagen rust om de buikspieren genoeg rust te geven. In de eerste weken kun je het beste 2 dagen per week buikspieroefeningen doen. Je doet op allebei de dagen 3 sets van 10 herhalingen per oefening. (Per oefening doe je dus 3 x 10 herhalingen met 1 minuut rust tussen elke set). Als je dit schema enkele weken gebruikt kunt je dit schema gaan gebruiken.

Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
V-Up310
Gedraaide Crunch310
Prone Cobra310

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
V-Up310
Gedraaide Crunch310
Prone Cobra310

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel