Spierentraining.nl
dikke benen

Wat kan ik doen tegen dikke benen? 7 tips!

Er zijn veel mensen die rondlopen met te dikke benen, zelfs mensen die van nature slank zijn. De benen, vooral de bovenbenen, zijn plekken waar vooral vrouwen als eerst aankomen. Deze vetophopingen bij de benen zijn erg vervelend, zeker als je niet weet hoe je het kan verhelpen. Wij geven je tips hoe je dikke benen kan omzetten in slanke benen.

Tip 1: Slankere benen door een combinatie van krachttraining & cardio

Als je begint met het trainen voor slanke benen moet je niet direct te hard van stapel lopen. Veel mensen beginnen erg enthousiast aan hun trainingen en trainen hierdoor te veel en te intensief voor slanke benen. Als je nog niet gewend bent om veel te trainen moet je je trainingen langzaam opbouwen. Hierdoor voorkom je dat je je benen overbelast en uiteindelijk geen resultaat behaalt. Als er geen resultaat behaald wordt zijn mensen eerder geneigd om te stoppen met trainen tegen dikke benen.

In het begin zal je je benen moeten laten wennen aan de belasting die ze ineens te verduren krijgen. Als je traint voor slanke benen kan je het best beginnen met een aantal keer per week een paar kilometer cardio training. Daarnaast kan je rustig beginnen met 1 of 2 keer per week een aantal beenspieroefeningen. Hierdoor werk je aan je conditie en krijg je meer kracht. Daarna kan je steeds iets zwaarder gaan trainen. Op de pagina beenspieroefeningen staan geschikte oefeningen voor krachttraining. Bij deze oefeningen staat uitleg en een video voor de juiste uitvoering. Dit helpt bij het trainen tegen dikke (boven)benen.

Tip 2: Sporten tegen dikke benen

Zie sporten als iets leuks om te doen waardoor je je beter gaat voelen. Je kan ervoor kiezen om thuis te gaan sporten om je dikke benen weg te trainen. Echter heb je thuis niet altijd dezelfde mogelijkheden als in de sportschool. Daarnaast kan een sportschool abonnement je houvast geven om te gaan trainen tegen dikke (boven)benen. Je zal merken dat als je regelmatig naar de sportschool gaat je het steeds leuker zal vinden.

Tip 3: Laat je dikke benen verdwijnen door afwisselende trainingen

Het is belangrijk dat je je trainingen leuk houdt door regelmatig de oefeningen af te wisselen. Het heeft geen zin om steeds op dezelfde manier te trainen tegen dikke benen, hierdoor verlies je al gauw je motivatie. Daarnaast werkt het voor veel mensen motiverend om een sport partner te vinden waarmee je samen kan trainen. Je traint dan samen voor een doel en hier heb je samen plezier in. Om het trainen tegen dikke benen leuker te maken kan je je eigen muziek opzetten. Dit werkt in de meeste gevallen ook motiverend.

Het belangrijkste aspect van een afwisselende training is echter dat je hierdoor meer vet verbrandt en meer spier opbouwt. Je gebruikt hierdoor meer verschillende spieren waardoor je meer calorieën uit vetreserves verbrandt.

Tip 4: Trainen tegen dikke benen vergt geduld

Het kan zo zijn dat je na een tijd trainen nog steeds dikke (boven)benen hebt. Blijf op dat moment rustig en positief ook al is het niet wat je had verwacht. Houd je uiteindelijke doel voor ogen en dat zijn slankere benen. Stop zeker niet met trainen en blijf nog steeds op je voeding letten.

Probeer op dit moment nog meer manieren te vinden waardoor het trainen leuker wordt. Je kunt bijvoorbeeld cardio en krachttraining doen terwijl je muziek luistert. Ook heb je in de sportschool steeds vaker een beeldscherm op cardio apparaten waarop je tv of een film kan kijken. Als je afleiding hebt tijdens het trainen lijkt het steeds minder moeite te kosten. Doordat het minder moeite gaat kosten en je afleiding hebt tijdens het trainen ga je het steeds leuker vinden.

Tip 5: Houdt rekening met het trainen tegen dikke benen gedurende de dag

Verzin manieren waardoor je buiten je cardio en krachttraining om kunt werken aan het laten verdwijnen van je dikke benen. Elke keer als je je beenspieren gebruikt is mooi meegenomen. Denk hierbij aan traplopen, knielen en wandelen. Pak wanneer je kan de trap in plaats van de lift. Neem bij kleine afstanden eerder de fiets dan de auto of ga lopen.

Tip 6: Wees niet te lief voor je benen

De spieren in je (boven)benen zijn een van de grootste spieren uit je lichaam. Wanneer je krachttraining doet tegen dikke benen mag je ze zwaar belasten. Omdat je je benen gedurende de dag veel gebruikt moet je ervoor zorgen dat ze extra geprikkeld worden tijdens een krachttraining. Door licht te trainen zal je niet veel resultaat zien. Het is juist goed als je de dag(en) na de training spierpijn hebt. Dit betekent dat je veel calorieën en vet verbrandt en spieren aan het ontwikkelen bent.

Het is de bedoeling dat krachttraining zwaar is en dat je het niet lang volhoudt. Bij cardio is het juist andersom. Dit hoort ook zwaar te zijn maar is juist de bedoeling dat je het langer vol kan houden.

Tip 7: Gezond eten voor slanke benen

Een dieet waarbij je heel weinig eet werkt niet tegen dikke (boven)benen. Je vet zal hierdoor niet verdwijnen. Je moet juist voldoende gezond en gevarieerd eten. Voor slanke benen moet je genoeg voedingstoffen binnenkrijgen. De belangrijkste voedingsstoffen die je moet binnenkrijgen tegen dikke benen zijn eiwitten, essentiële vetzuren, koolhydraten, vitamines en voedingsvezels.

Drink daarbij genoeg water en thee om de afvalstoffen te kunnen afvoeren uit je benen en cellulitis te verhelpen. Probeer de momenten waarop je drinkt te verspreiden over de dag.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Volg ons op Facebook

In 3 stappen van vet naar fit

238 bladzijden met oefeningen, schema’s, en practische informatie om af te vallen.


Bekijken

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.