Web Analytics
Spierentraining.nl
Buikspieren_circuit_voor_thuis_

Buikspieren circuit voor thuis

Als je echt een platte buik wil met mooie definitie, zal je net wat verder moeten gaan dan steeds de zelfde basis-crunch of sit-ups. In het buikspiercircuit voor thuis beschrijven we een aantal combinaties van oefeningen die er voor zorgen dat de verbranding hoger gaat liggen en je buikspieren opbouwt. Hierdoor ga je dus meer vet branden en werk je aan je buikspieren.

  • Meer tips over buikspieroefeningen en vet verbranden?

Vet verbanden met het trainen van je spieren

Het trainen van je spieren is een van de beste manieren om je metabolisme te verhogen en om vet te verbranden. Een hoger metabolisme betekent dat je lichaam beter in staat is om voedsel te verwerken en veel energie verbrandt. Voor energie kan het lichaam gebruik maken van de voeding die je binnen krijgt, maar ook van de vetreserves die je hebt opgebouwd. De oefeningen in dit circuit ondersteunen bij het verbranden van vet, zo worden je buikspieren sneller zichtbaar.

Wat heb je nodig?

Je kunt de kettlebell oefeningen eventueel ook vervangen met een van de buikspieroefeningen voor thuis.

Buikspieren circuit schema en instructies

Het schema voor het buikspieren circuit voor thuis is erg eenvoudig. In het schema vind je 6 verschillende oefeningen, iedere oefening doe je voor 45 seconden met tussendoor 15 seconden rust. Zo ben je in totaal maar 6 minuten bezig! Als je wat verder bent, kan je dit uiteraard 2 of 3 keer herhalen. Probeer dit circuit deze week minimaal 3 keer vol te houden. Je zult snel het verschil merken.

  • Bekijk alle oefeningen voordat je begint met het circuit zodat ze allemaal duidelijk zijn
  • Leg je matje en kettlebell klaar
  • Zet je timer
  • Begin! En hou vol.
OefeningDuur oefeningRustperiode
Planken45 sec.15 sec.
Burpee45 sec.15 sec.
Kettlebell swing45 sec.15 sec.
Gedraaide crunch45 sec.15 sec.
Superman plank45 sec.15 sec.
Kettlebell swing een arm45 sec.15 sec.

 

 

Reageren op dit artikel