Spierentraining.nl

Tricepsoefening: Triceps Kickback

Er bestaan veel oefeningen voor de triceps waarbij je ook de borst meetraint. De Triceps Kickback is een oefening waarbij je echt alleen de focus op de triceps legt. Een oefening waarbij je gericht één spier traint wordt een isolatie oefening genoemd. Je isoleert als het ware die spiergroep. De benodigdheden voor deze oefening zijn een fitness bankje en een dumbbell. Bij deze oefening is het minder belangrijk dat je de oefening heel zwaar uitvoert. Het is namelijk belangrijker dat je de oefening goed en gecontroleerd uitvoert waardoor je echt de prikkel in je triceps voelt.

Met behulp van een aantal beschreven stappen hieronder en een filmpje leggen we je de juiste uitvoering van de oefening uit.

Stap 1.

Pak een dumbbell in je rechterhand en plaats je linkerknie en linkerhand op een plat fitness bankje.

Stap 2.

Positioneer je rechterarm bovenarm langs je bovenlichaam en buig je elleboog in een hoek van 90 graden.

Stap 3.

Strek daarna je arm uit zodat je rechter elleboog naar het plafond wijst. Houdt daar de dumbbell even vast.

Stap 4.

Buig je arm weer naar de startpositie.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.