Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Tricepsoefening: Triceps Kickback

Er bestaan veel oefeningen voor de triceps waarbij je ook de borst meetraint. De Triceps Kickback is een oefening waarbij je echt alleen de focus op de triceps legt. Een oefening waarbij je gericht één spier traint wordt een isolatie oefening genoemd. Je isoleert als het ware die spiergroep. De benodigdheden voor deze oefening zijn een fitness bankje en een dumbbell. Bij deze oefening is het minder belangrijk dat je de oefening heel zwaar uitvoert. Het is namelijk belangrijker dat je de oefening goed en gecontroleerd uitvoert waardoor je echt de prikkel in je triceps voelt.

Met behulp van een aantal beschreven stappen hieronder en een filmpje leggen we je de juiste uitvoering van de oefening uit.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Pak een dumbbell in je rechterhand en plaats je linkerknie en linkerhand op een plat fitness bankje.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Positioneer je rechterarm bovenarm langs je bovenlichaam en buig je elleboog in een hoek van 90 graden.

Stap 3.

Strek daarna je arm uit zodat je rechter elleboog naar het plafond wijst. Houdt daar de dumbbell even vast.

Stap 4.

Buig je arm weer naar de startpositie.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel