Spierentraining.nl

Triceps oefening: Overhead Triceps Extension

Een prima oefening om de triceps te trainen is de Overhead Triceps Extension. Hierbij houdt je een dumbbell in beide handen achter je hoofd en til je de dumbbell naar boven. Dit geeft een flinke prikkel aan de triceps. Deze oefening kan zittend op een fitness bankje of staand worden uitgevoerd.

Om blessures te voorkomen is het erg belangrijk dat de oefening op de goede manier wordt uitgevoerd. In een aantal stappen wordt dit hieronder uitgelegd.

Stap 1.

Pak één dumbbell vast met allebei de handen en ga zitten op een fitness bankje of blijf staan.

Stap 2.

Houdt de dumbbell vast aan de binnenkant van de schijf en houdt de dumbbell achter je hoofd vast.

Stap 3.

Druk de dumbbell naar boven zodat de dumbbell eindigt boven je hoofd. Je armen zijn dan uitgestrekt.

Stap 4.

Laat de dumbbell weer zakken tot aan de beginpositie achter je hoofd door je ellebogen rustig te buigen. Houdt gedurende de oefening je ellebogen stabiel naast je hoofd.

 

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.