Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Triceps oefening: Overhead Triceps Extension

Een prima oefening om de triceps te trainen is de Overhead Triceps Extension. Hierbij houdt je een dumbbell in beide handen achter je hoofd en til je de dumbbell naar boven. Dit geeft een flinke prikkel aan de triceps. Deze oefening kan zittend op een fitness bankje of staand worden uitgevoerd.

Om blessures te voorkomen is het erg belangrijk dat de oefening op de goede manier wordt uitgevoerd. In een aantal stappen wordt dit hieronder uitgelegd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Pak één dumbbell vast met allebei de handen en ga zitten op een fitness bankje of blijf staan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Houdt de dumbbell vast aan de binnenkant van de schijf en houdt de dumbbell achter je hoofd vast.

Stap 3.

Druk de dumbbell naar boven zodat de dumbbell eindigt boven je hoofd. Je armen zijn dan uitgestrekt.

Stap 4.

Laat de dumbbell weer zakken tot aan de beginpositie achter je hoofd door je ellebogen rustig te buigen. Houdt gedurende de oefening je ellebogen stabiel naast je hoofd.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel