Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Tricepsoefening: Triceps Dip

Een goede manier om je triceps te trainen is de Triceps Dip. Hierbij gebruik je je lichaamsgewicht om je triceps sterker te maken. Door kracht te zetten met je triceps duw je jezelf omhoog vanaf een zittende houding. Dit is een vrij zware oefening, zeker als je net begint met trainen. In dat geval kun beter de Assisted Triceps Dip machine proberen, hierbij leunen je knieën op een plateau waardoor je niet zelf je hele lichaamsgewicht tilt. Hierdoor wordt de oefening wat lichter.

Het is belangrijk dat je de Triceps Dip op de juiste manier uitvoert voor een goed resultaat. Hieronder leggen we uit hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Plaats je handen net achter je op de stangen met je handpalmen naar je toe.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Druk jezelf omhoog zodat je armen bijna gestrekt zijn. Je ellebogen moeten namelijk nog licht geboden zijn.

Stap 3.

Laat jezelf daarna gecontroleerd zakken naar beneden tot je ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Je ellebogen zijn dan ongeveer op schouderhoogte.

Stap 4.

Druk jezelf daarna weer omhoog naar de beginpositie.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel