Spierentraining.nl

Tricepsoefening: Triceps Dip

Een goede manier om je triceps te trainen is de Triceps Dip. Hierbij gebruik je je lichaamsgewicht om je triceps sterker te maken. Door kracht te zetten met je triceps duw je jezelf omhoog vanaf een zittende houding. Dit is een vrij zware oefening, zeker als je net begint met trainen. In dat geval kun beter de Assisted Triceps Dip machine proberen, hierbij leunen je knieën op een plateau waardoor je niet zelf je hele lichaamsgewicht tilt. Hierdoor wordt de oefening wat lichter.

Het is belangrijk dat je de Triceps Dip op de juiste manier uitvoert voor een goed resultaat. Hieronder leggen we uit hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Stap 1.

Plaats je handen net achter je op de stangen met je handpalmen naar je toe.

Stap 2.

Druk jezelf omhoog zodat je armen bijna gestrekt zijn. Je ellebogen moeten namelijk nog licht geboden zijn.

Stap 3.

Laat jezelf daarna gecontroleerd zakken naar beneden tot je ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Je ellebogen zijn dan ongeveer op schouderhoogte.

Stap 4.

Druk jezelf daarna weer omhoog naar de beginpositie.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.