Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikspieren en core-stability: De Static V-sit

De static v-sit is een erg goede buikspieroefening voor je core-stability spieren. De uitdaging in deze oefening zit voornamelijk in de duur van de oefening.  Doordat je zowel het boven- als onderlichaam op dezelfde positie moet houden zonder te bewegen is deze oefening erg goed voor je buikspieren.

  • Meer tips over gezond afvallen bij je buik d.m.v. buikspieroefeningen en gezonde voeding? uitproberen

Inhoud van dit artikel

Instructies om de static-V goed uit te voeren

  1. Je begint de beweging in een zittende positie. Span je core- en buikspieren aan en til je benen tot een hoek van 45 graden.
  2. Beweeg je armen naar voren richting je scheenbenen alsof je een sit-up doet.
  3. Zorg er voor dat je een goede postuur behoudt en een rechte rug
  4. Probeer deze ‘V’ positie zo lang mogelijk vast te houden. Begin met 20 seconden en probeer dit steeds met 5 seconden te verlengen.
  5. Keer weer terug naar de start positie.
  6. Herhaal de oefening.
Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Buikspieren tips om de Static v-sit vol te houden

  • Neem voldoende rust tussen de herhalingen. De statische kracht is erg belangrijk voor deze oefening. Het is beter om de oefening langer vol te houden met minder herhalingen dan om zo veel mogelijk herhalingen te doen.
  • Wil je de oefening zwaarder maken? Probeer je knieën zo recht mogelijk te houden. Hierdoor wordt de oefening nog lastiger.
  • Zorg dat je blijft ademen tijdens de gehele oefening. Bij statische oefeningen hebben mensen wel eens de neiging om hun adem in te houden. Probeer dit te voorkomen.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel