Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Ab_roller_buikspieroefening

3 redenen waarom de ab roller zo goed werkt voor een sixpack

Inhoud van dit artikel

Wat is een ab roller?

De ab roller is zowel een simpel als complex buikspierapparaat. Het is eigenlijk gewoon een wiel met een handvat er doorheen en handgrepen aan beide zijden. Gebruik ervan lijkt ook erg eenvoudig… Totdat je het zelf probeert althans. Het is misschien wel een van de zwaarste oefeningen voor de buikspieren. Waarom werkt dit nu precies zo goed?

  1. Je traint met één simpele oefening je volledige core en pakt direct je rug-, schouder- en armspieren mee. Door meer spiergroepen te trainen stimuleer je ook vetverbranding.
  2. Doordat je deze oefening eenvoudig thuis kunt doen, is het erg makkelijk om hier een routine in op te bouwen.
  3. In slechts 10 minuten kan je al een enorm effectieve workout doen waar je nog dagen spierpijn van hebt.

Wees voorzichtig met deze oefening, want voor mensen met een zwakke onderrug kan het gevaarlijk zijn. Doe je deze oefening goed, dan ben je snel op weg naar een sterke core en strakke buik.

Voordeel van de ab roller is dat deze goedkoop is en eenvoudig op te bergen. De ideale buikspieroefening voor thuis dus!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Ab rollouts

De ab rollout is de ‘basis’ ab roller oefening voor de buik en rug. Deze oefening doe je door op je knieën te gaan zitten met je handen aan de handgrepen. In deze houding rol je zo ver naar voren als je kan (bij voorkeur totdat je borst de vloer raakt), rol de ab roller dan terug naar je knieën. Ervaren sporters met sterke buik- en rugspieren kunnen een volledige rollout doen. Met een volledige rollout begin je in een staande positie met de ab roller aan je voeten, rol de ab roller naar voren tot dat je lichaam parallel aan de vloer is, rol de ab roller dan terug naar de startpositie.

Ab roller instructies

  1. Houd de ab roller met beide handen vast en op met je knieën op de vloer zitten.
  2. Plaats nu de ab roller op de vloer voor je, zodat je bijna in een push-up-houding terecht komt. Dit is de startpositie.
  3. Rol de ab roller langzaam in een rechte lijn naar voren, zodat je lichaam zich volledig uitstrekt. Tip: ga zo ver mogelijk naar beneden zonder de vloer aan te raken met je lichaam. Blijf gedurende de oefening goed ademen.
  4. Hou de gestrekte positie kort vast en trek jezelf terug naar de startpositie terwijl je uitademt. Tip: voer deze beweging langzaam uit en houd je buikspieren continu aangespannen.

Let op: Deze oefening is niet aan te raden voor mensen met rugklachten of een hernia.

Bekijk ook de video:

Tips bij het uitvoeren van ab roller buikspieroefening

  • De meest gemaakte fout is het hollen van de onderrug. Let er goed op dat je bekken naar achter gekanteld is tijdens alle oefeningen. Hierdoor ga je automatisch je rug rechter houden.
  • Begin met een beperkt aantal herhalingen en let vooral op de correcte uitvoering. Op het moment dat je een aantal herhalingen correct uit kunt voeren bouw je de repetities op. Zo voorkom je blessures.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel