Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

onderste buikspieren

Onderste buikspieren trainen? De 5 beste oefeningen

Het onderste buikvet eraf trainen? Je kunt de onderste buikspieren trainen met de juiste oefeningen. Het is tijdens de workouts van belang om zowel de bovenste als de onderste buikspieren te trainen. Des te gelijkmatiger je jouw lichaam traint, des te beter ook de resultaten zullen zijn.

Benieuwd welke buikspieroefeningen het beste zijn? We zorgen er met het overzicht voor dat je eenvoudig aan de slag kunt met de meest effectieve oefeningen. Ze zorgen ervoor dat je de onderste of juist de bovenste buikspieren op een effectieve wijze kunt trainen.

Inhoud van dit artikel

Video: 7 oefeningen om je onderste buikspieren te trainen

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Bovenste en onderste buikspieren trainen

Train je de bovenste buikspieren al voldoende, maar lukt het je niet het onderste deel van je sixpack zichtbaar te maken? Je kunt de onderste buikspieren trainen met bijvoorbeeld de volgende oefeningen:

Het is bij de oefeningen voor de onderste buikspieren vooral van belang om de oefeningen technisch goed uit te voeren. Probeer de oefeningen technisch goed te doen, eventueel ten koste van enkele herhalingen die je anders nog net aan zou halen. Je kunt de onderste buikspieren trainen door ze vanaf het begin van de oefening goed aan te spannen en te voorkomen dat je ‘compenseert’ met andere spiergroepen.

Het is uiteraard de moeite waard om de verschillende buikspieroefeningen te bekijken die je kunt gebruiken. Je vindt er handige tips om de oefeningen technisch goed uit te voeren, zodat je er bijvoorbeeld voor kunt zorgen dat met name de onderste buikspieren hun werk doen.

Workout voor strakkere buik

Je kunt je onderbuik trainen voor een sixpack, de onderste buikspieren blijven bij de meeste mensen relatief lang onzichtbaar. Dat heeft te maken met het buikvet dat er op de onderbuik kan gaan zitten. Houd er rekening mee dat je een strakkere buik krijgt van de juiste oefeningen, mits je die combineert met gezonde voeding.

Het is van groot belang om gezond te eten en vervolgens een workout voor een strakkere buik te doen. Je kunt dan de onderste buikspieren trainen en er daarmee voor zorgen dat de verschillende blokjes van het sixpack zichtbaar zullen worden, helemaal tot onderaan.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

1 reactie