Spierentraining.nl
buikspieroefeningen

Na hoe lang zie ik resultaat van buikspieroefeningen?

Wil je een sixpack trainen als vrouw of ben je als man benieuwd wanneer je resultaat ziet van je buikspieroefeningen? Een goede personal trainer zal je vertellen dat het onmogelijk is om hier één antwoord op te geven. Dat heeft te maken met het grote aantal factoren dat hierop van invloed is.

We kunnen je daardoor moeilijk aangeven hoe lang het duurt voordat je resultaat ziet van oefeningen voor je buikspieren. We kunnen je wel aangeven welke factoren hierop van invloed zijn, waardoor je zelf in kunt schatten wanneer je resultaat zou moeten zien.

Na hoeveel weken worden buikspieren zichtbaar?

Je begrijpt inmiddels waarschijnlijk dat dit niet aan te geven valt. In de meest ideale situatie zie je al na een paar weken trainen je buikspieren, in het andere geval werk je daar maanden aan en bevinden de veranderingen zich vooral onderhuids. Houd er bovendien rekening mee dat je sneller buikspier resultaten zal zien wanneer je naast de trainingen ook werkt aan gezonde voeding.

De eerste factor die van grote invloed is: onze leeftijd. Naarmate we ouder worden neemt het metabolisme af. Dat betekent dat je in rust minder energie zal verbranden, waardoor je gemakkelijker aankomt wanneer je op dezelfde manier blijft eten en sporten. Iemand van 35 die buikspieroefeningen gaat doen zal daar waarschijnlijk minder snel iets van zien dan iemand van 25 die verder op totaal dezelfde wijze in elkaar zit en eet.

Ben je al goed getraind? Dan zal het langer duren voordat de buikspieroefeningen leiden tot een zichtbaar resultaat. Indien je tot nu toe weinig hebt gesport is de kans groot dat je snel resultaat ziet. De marginale verbeteringen nemen steeds een beetje af, omdat het meer moeite kost om de volgende stap te kunnen zetten.

Ten derde kan stress van grote invloed zijn op hoe lang het duurt voordat je resultaten van de buikspieren ziet. Stress is een belangrijke dikmaker en kan je sportieve activiteiten flink in de weg zitten. Stress richt zich grotendeels op de buikregio. Wil je graag een platte buik en lukt het je ondanks goede voeding en voldoende buikspieroefeningen niet om dat voor elkaar te krijgen? Dan is het de moeite waard om eens goed te kijken naar hoeveel stress je eigenlijk ervaart.

Hoeveel minuten buikspieroefeningen per dag?

Hoe lang je moet trainen voor resultaat van de buikspieren? Dat valt een stuk beter te beantwoorden. Het is al voldoende om zo’n 15 minuten per dag voor een workout voor thuis te zorgen. Je kunt een aantal van de belangrijke oefeningen doen, waarmee je er in combinatie met de juiste voeding voor zorgt dat je effectief kunt trainen voor een strakkere buik met zichtbare buikspieren.

Simpele tips om af te vallen bij je buik en de sixpack te krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan zal de Spierentraining Formule je helpen.

We hebben al duizenden vrouwen én mannen geholpen een strakke buik te krijgen én te behouden!

Bekijk de eenvoudige methode om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding:

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen. Het boek bevat workouts, voedingsschema’s en alle oefeningen die je nodig hebt.

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.