Spierentraining.nl
Buikspieren_superman_plank_

Sixpack trainen met de superman plank

Sixpack trainen? Een leuke variant van de plank is de superman plank. Deze maakt de oefening nog net even wat zwaarder en is enorm goed als je voor de basis van jouw sixpack.

Instructies om de superman plank goed uit te voeren

  1. Begin met de normale plank positie waarbij je het lichaam in een rechte lijn houdt, je bilspieren aangespannen zijn en je je navel naar binnen trekt.
  2. Terwijl je deze plank volhoudt, strek je een arm naar voren en gelijktijdig til je je andere been omhoog. Als je dus je linkerarm strekt, til je het rechterbeen omhoog.
  3. Hou deze houding 5 seconden vast (als dit niet lukt, begin dan met 2 of 3 seconden en probeer naar de 5 seconden toe te werken).
  4. Breng je arm en been terug naar de normale plank positie en herhaal de oefening met je andere arm en been.
  5. Herhaal de oefening 5 keer aan beide kanten (10 x 5 seconden dus!) of doe deze oefening als onderdeel van een buikspieren circuit.

Bekijk ook deze korte video:

Buikspieren tips om het vol te houden

  • Zorg er eerst voor dat je de normale plank (link) minimaal 30 seconden vol kunt houden, anders wordt het lastig om de techniek goed uit te voeren.
  • Een makkelijke variant van deze oefening kan ook op je knieën worden uitgevoerd (in plaats van op je tenen). Hier kan je al wel direct mee starten.
  • Als het niet meer lukt om de oefening op de correcte manier te doen stop dan en neem rust of probeer een van de andere buikspieroefeningen voor thuis om jouw sixpack te trainen.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel