Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

dikke buik

Dikke buik? Met deze 10 tips helpen wij je van je dikke buik af!

Een dikke buik, ten eerste is het niet gezond om een opgezette en een te dikke buik te hebben, ten tweede wordt het vaak ook niet mooi gevonden als de buik te dik is. Om je dikke buik te veranderen naar een platte buik zijn er meerdere dingen belangrijk. Vaak is je opgezette buik het resultaat van slechte eet- en beweeg- gewoontes. Om meer beweging te krijgen en specifiek de buik te trainen raden wij je aan deze buikspieroefeningen te doen.

Wil jij ook van je dikke buik af? Dan zit je hier goed, wij hebben de 10 beste tips verzameld en leggen per tip uit waarom ze zo goed helpen bij het omtoveren van je dikke buik naar een strakke buik om trots op te zijn.

De 10 tips die helpen tegen een dikke buik

1. Eet langzaam

In het drukke hedendaagse leven is het gebruikelijk om “even snel een hapje te eten”. Het nadeel van snel eten is dat je veel lucht mee naar binnen krijgt. In dat geval is je maag net een ballon, door lucht wordt die opgeblazen. Zorg dus dat je langzaam en op je gemak je maaltijd op eet dan zul je merken dat je al snel een veel minder opgeblazen en dikke buik hebt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

2. Gebruik je biologische avondklok

Mijn biologische avondklok? Ja! Om van je dikke buik af te komen raden wij je aan 2 uur voor het slapen gaan niks meer te eten. Tijdens het slapen herstelt je lichaam zichzelf, dit betekend dat er nauwelijks tot niet gewerkt wordt door je lichaam. Je verbrandingsproces neemt dan pauze. Hierdoor worden de voedingsstoffen niet verbrand en omgezet in vetten. Eet jij wel nog binnen de 2 uur voor het slapen gaan? Dan wordt je niet slapend rijk maar slapend dik.

3. Vermijd frisdrank

Frisdrank is ten eerste onwijs ongezond, zit vol met suikers en je lichaam haalt er weinig voedingstoffen uit. Daarnaast zorgt de koolzuur in je buik ervoor dat er veel onnodige lucht in je maag terecht komt, hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en een dikke buik. Een cola’tje af en toe kan heus wel, maar probeer dit soort dranken zo veel mogelijk te vermijden.

4. Behoud routine

Routine is erg belangrijk om je dikke buik weg te werken. Voor het beste resultaat laat je in zoveel mogelijk aspecten van het dagelijkse leven routine terugkomen. Eet bijvoorbeeld altijd rond dezelfde tijd, op die manier weet je lichaam waar het aan toe is en vraagt het ook niet onnodig om extra eten. Doe elke dag op dezelfde tijd je oefeningen, ook dan weet je lichaam waar het aan toe is. Doe je elke avond om 8 uur je oefeningen? Dan weet je lichaam om 5 voor 8 al dat hij zijn verbrandingsmotor aan moet zetten en begin je dus sneller met verbranden tijdens de oefeningen zelf. Een andere handige tip om van je dikke buik af te komen is het behouden van een regelmatige stoelgang, hierdoor voorkom je constipatie en dat is een van de veroorzakers van een dikke buik.

5. Eet deze producten:

Je voeding is erg belangrijk als je van je dikke buik af wilt. Door de volgende producten te eten kun je gemakkelijk op een natuurlijke manier buikvet verliezen.

  • Citrus vruchten (Vitamine C)

Door meer citrus vruchten te eten zoals ananas, sinaasappels, mandarijnen etc. Kun je buikvet verliezen en voorkomen dat het opgeslagen wordt rondom de buik. Door genoeg vitamine C binnen te krijgen verlaag je het cortisol gehalte in je lichaam. Cortisol zorgt er voor dat de vetten opgeslagen worden rondom je buik

  • Bosbessen
    Het is onderzocht en bewezen dat bosbessen je helpen bij het verliezen van buikvet. De stof “catechines” zorgt ervoor dat je een te dikke buik snel verliest
  • Walnoten
    Ook walnoten dragen bij aan een goede balans van de cortisol in je lichaam, hierdoor is het makkelijker buikvet te verbranden en je dikke buik om te toveren tot een platte buik.

6. Train je buik met de juiste oefeningen

Een combinatie van de juiste buikspieroefeningen is een echte must om je dikke buik strak te krijgen. Elke spier in je buik heeft een andere functie, vooral de oefeningen waarbij je de buik draait zijn goed om een strakke buik te krijgen. De spieren aan de zijkant van je buik trekken dan namelijk de buik strak.

7. Train met een goed samengesteld schema

Door te trainen met een goed schema behoud je routine en zorg je voor optimale verbranding. Ons buikspieroefeningen schema wordt door veel van onze lezers succesvol gebruikt, we raden jou aan om deze ook te gebruiken als hulpmiddel om van je dikke buik af te komen.

8. Stel een SMART doelstelling voor jezelf vast.

Een goede doelstelling wordt vaak samengesteld met de SMART methode. Wij zelf gebruiken voor elke doelstelling die we stellen de SMART methode en het werkt tot nu toe heel goed. Wil je snel een platte buik? Lees dan meer over het samenstellen van een goede doelstelling die jou kan helpen om van je dikke buik af te komen.

9. Eet een eiwitrijk ontbijt.

Begin de dag met eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk en kunnen je goed helpen bij het bestrijden van een dikke buik. Ze zijn ideale bouwstenen voor spieropbouw en worden dus niet omgezet in vetten, daarnaast stillen ze langer de honger en ga je over de gehele dag dus minder eten en ze brengen je stoelgang en stofwisseling sneller op gang. Eiwitshakes zijn de perfecte oplossing om tijdens het ontbijt genoeg eiwitten in te nemen. Bekijk Superfitshop voor de beste eiwitshakes.

10. Leer van professionals.

Om snel van je dikke buik af te komen en op de juiste manier te eten en te trainen gebruiken wij het boek van Glenn Goossens.

Glenn is al jarenlang een gecertificeerd voedingsexpert & personal trainer. Ondertussen heeft  hij al duizenden vrouwen én mannen geholpen een dikke buik weg te werken en een strakke buik te krijgen zonder jojo-effect.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel