Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

snel-5-kilo-afvallen

Snel 5 kilo afvallen? Volg deze 10 stappen!

Snel 5 kilo afvallen, dat willen we allemaal wel. Gelukkig kan het met de juiste inzet en hulp. Wij helpen jou op weg met dit stappenplan. Voor het beste resultaat en een langdurig behoud van je streefgewicht is het belangrijk dat je de volgende stappen goed uitvoert.

5 kilo afvallen en langdurig je streefgewicht behouden doe je door een combinatie van gezonde voeding en genoeg beweging. Volgens de experts bestaat de verdeling voor ongeveer 70% uit voeding en 30% uit sporten. Het stappenplan dat wij voor dit artikel samengesteld hebben heeft ook diezelfde verhouding. Dat houdt dus in dat je 7 stappen krijgt om aan je voeding te werken en 3 stappen die je op weg helpen met het trainen van je buikspieren. Op die manier kun jij snel 5 kilo afvallen en genieten van een platte buik.

Inhoud van dit artikel

Snel 5 kilo afvallen met de juiste voeding

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

1. Verbeter je stofwisseling

Je stofwisseling is een hele belangrijke factor als je 5 kilo wilt afvallen. Terwijl jij namelijk niks aan het doen bent is je stofwisseling energie aan het verbranden, een snellere en betere stofwisseling zorgt dus voor meer verbranding. En dat zorgt er voor dat je snel 5 kilo af kunt vallen. Om je stofwisseling te verbeteren moet je lichte maaltijden eten (bijvoorbeeld een salade) en veel variëren. Doordat de maaltijden licht zijn kan je lichaam de stoffen snel en makkelijk verbranden. Ook is het heel belangrijk om veel te variëren in je maaltijden, hierdoor stimuleer je de stofwisseling en blijft die op een hoger tempo actief.

2. Vul je dieet aan met de juiste supplementen

Veel mensen zijn onbekend met supplementen of weten niet goed wat voor supplementen ze precies nodig hebben. Omdat er zoveel onduidelijkheid is op dat gebied schieten wij te hulp. Je kunt altijd je vragen aan ons stellen via de e-mail maar om je gelijk op weg te helpen hebben wij in de webshop alleen de beste supplementen geselecteerd zodat je makkelijker een keuze kunt maken. De doelstelling in dit artikel is 5 kilo afvallen, daarvoor raden wij dit product aan: “24hr fatburn”. Neem ook eens een kijkje naar alle afslankproducten op Body en Fit.

3. Verander je keuze in (alcoholische) drankjes

Genoeg drinken is belangrijk, zo belangrijk dat het automatisch in het systeem van de mens zit. Omdat je op een hele dag zoveel drinkt heeft dit dus ook veel invloed op je gewicht. In de veel drinken en frisdranken zit onwijs veel suiker, zoveel suiker heb je niet nodig en dit wordt allemaal omgezet in vetten die nauwelijks tot niet verbranden. Het beste is om de hele dag door alleen maar water te drinken, s’ochtends een verse vruchtensap voor de vitamines is natuurlijk goed voor je, drink echter niet de hele dag van dit soort sapjes want ook daar zitten veel suikers in. Wil je snel 5 kilo afvallen dan moet je alcohol ook vermijden. In de meeste alcoholische dranken zitten veel suikers en andere overtollige stoffen, vaak zijn ze ook nog gemixed met een suikerbom als cola wat je 5 kilo afvallen al helemaal lastig maakt.

4. Vergeet de belangrijkste stoffen niet

Veel mensen denken dat ze snel 5 kilo afvallen door weinig tot niks te gaan eten. Dat is echter niet waar, het is heel belangrijk dat je de juiste stoffen wel binnen blijft krijgen. Zonder de juiste stoffen kan je lichaam niet optimaal functioneren en werkt je vetverbrandingsproces dus ook veel minder goed. De belangrijkste stoffen zijn: Vitaminen, Mineralen, Anti-oxidanten en vezels. Op de verpakkingen van etenswaren kun je zien hoeveel procent van de dagelijkse hoeveelheid in een portie zit. Zo weet jij ongeveer of je genoeg van deze stoffen binnen krijgt. Heb je toch het idee dat je te weinig van deze stoffen binnen krijgt? Dan kun je bijvoorbeeld voedingssupplementen als hulpmiddel gebruiken.

5. Geniet, maar eet met mate

De populaire drankslogan “geniet, maar drink met mate” is ook goed van toepassing op eten. Wil je 5 kilo afvallen dan kun je dit doen door je eetgewoontes aan te passen. Eet niet meer dan dat nodig is, ga dus ook niet standaard voor nog een extra bord avondeten.

6. Eet eiwitrijk voedsel

De beste manier om energie binnen te krijgen en toch 5 kilo afvallen is met een eiwitrijk dieet. Eiwitten stimuleren de stofwisseling en zorgen voor genoeg energie. Vermijd zo veel mogelijk koolhydraten. Ze zorgen namelijk voor een lage stofwisseling waardoor je bijna niks verbrand en dat helpt niet echt bij 5 kilo afvallen natuurlijk. Kun je geen eiwitten uit je voeding halen of zou je niet weten wat wel en wat niet goed voor je is? Bekijk dan deze eiwit-shakes.

7. Verlaag je dagelijkse calorie inname

Je lichaam heeft een bepaald aantal calorieën per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Je kunt dit zien als benzine voor je auto. Je hebt gewoon een X aantal liters nodig om Y kilometers te rijden. Je lichaam heeft ook een X aantal calorieën nodig om Y uren door te komen. Als je afvalt wordt je lichaam kleiner, en dat betekent dat naarmate je meer afvalt, je minder calorieën nodig hebt om de dag door te komen. In de tank van een kleine auto gaat ook minder benzine dan in een vrachtwagen.

5 kilo afvallen door de juiste lichaamsbeweging

1. Ga serieus aan de slag

Af en toe een paar buikspieroefeningen doen is niet genoeg. Zorg dat je een strak schema hebt en je daar ook aan houdt. Met de juiste combinatie’s van oefeningen en een goed buikspieroefeningen schema ben je al een heel eind op weg naar 5 kilo afvallen.

2. Meer dagelijkse beweging

Tegenwoordig is het allemaal net iets te makkelijk om lui te zijn. Je kunt vanuit je stoel de tv-zender veranderen, je eten wordt thuisbezorgd, je pakt de auto of het OV naar werk waar je vervolgens ook de hele dag in een stoel zit en als je kunt kiezen tussen de trap en de lift heb jij voordat je “5 kilo afvallen” kunt zeggen het lift knopje al ingedrukt. Als dit herkenbaar klinkt is het hoog tijd dat je hier verandering in brengt. Wil je snel 5 kilo afvallen? Dan sta je voortaan op om de tv-zender te verzetten, loop je naar de supermarkt om zelf je boodschappen te doen, ga je met de fiets naar je werk en loop je vaker dan je baas wil naar de watertoren op kantoor en zelfs al moet je op 10 hoog zijn, de lift is voortaan geen optie meer voor jou! Kortom zorg dat je meer dagelijkse beweging krijgt, hier zit namelijk het allergrootste verschil met de mensheid vroeger, vroeger moest je wel bewegen. En dat kon je zien ook, ik heb in ieder geval nog nooit een grotschildering van een dikker persoon gezien.

3. Train je buikspieren regelmatig

Meer spieren verbranden meer energie, een sterkere motor in een auto slurpt ook meer benzine. De core van het lichaam (buik) wordt dagelijks het meeste gebruikt. Zorg dat je de buikspieren goed traint om deze om te toveren tot een zware motor die meer calorieën verbruikt.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel