Web Analytics
Spierentraining.nl
platte buik

Snel een platte buik krijgen? Bekijk de SMART methode!

Is jouw buik een soort reservewiel, heb je last van een stressbuikje of kan je het zelfs al een echt zwembandje noemen en wil je dit graag veranderen naar een strakke en platte buik? Met een goede doelstelling is een platte buik makkelijker haalbaar.

Benieuwd welk buiktype jij hebt? Lees: Herken jouw buiktype en kweek je sixpack!

Om een echt strakke en platte buik te krijgen waar je lang plezier van hebt is het belangrijk dat je de stappen goed uitvoert en dit ook blijft doen. Met onze hulp en de juiste buikspieroefeningen voorkom je het zogenaamde jojo-effect en behoudt je een platte buik.

Een platte buik met een SMART doelstelling

Stel voor jezelf een doelstelling. Als je een goede doelstelling voor jezelf stelt zul je deze ook makkelijker behalen, een groot deel van sporten hangt namelijk af van je instelling en motivatie. Met een goede doelstelling heb je iets om naartoe te werken en kun je tussendoor in de gaten houden of je goed op weg bent.

Om een goede doelstelling vast te stellen kun je de SMART methode gebruiken. Een SMART doelstelling moet voldoen aan de volgende eisen:

Specifiek

Je doelstelling moet specifiek zijn. Vertel jezelf dus letterlijk wat je precies wilt behalen. Een platte buik is niet specifiek genoeg, stel vast hoeveel kilo’s je wilt afvallen, ga je voor een sixpack of niet? Maak je doelstelling zo specifiek mogelijk. In deze blogpost stellen we de doelstelling vast op een platte buik inclusief sixpack en 5 kilo afvallen. Een tip van ons: schrijf je doelstelling op.

Meetbaar

Je doelstelling moet meetbaar zijn. Ook hiervoor is het belangrijk dat je doelstelling specifiek is. Wil je een platte buik, 5 kilo afvallen en een sixpack dan is dat meetbaar. Je kunt namenlijk bijhouden hoeveel kilo je afgevallen bent en of je de doelstelling behaalt. De meetbaarheid is belangrijk omdat je kunt zien waar je naartoe werkt en of je de goede kant op gaat. Een extra toevoeging op de meetbaarheid van je doelstelling kan een schema zijn, zet vast dat je er bijvoorbeeld twee keer per dag aan werkt om je doelstelling te behalen. Met ons buikspieroefeningen schema heb je een gratis kant en klaar schema om jou te helpen met het krijgen van een platte buik.

Acceptabel & Realistisch

Zorg ervoor dat je doelstelling acceptabel en realistisch is. Een platte buik, 5 kilo afvallen en een sixpack binnen 4 weken is een realistische doelstelling. Een platte buik, een sixpack en 20 kilo afvallen is niet haalbaar en dus ook niet realistisch.

Tijdgebonden

We hebben het eigenlijk in de A en R van SMART al verklapt maar nog even voor de duidelijkheid. Je doelstelling moet tijdgebonden zijn. Je kunt dit vertalen naar een deadline, voor onze doelstelling stellen we de deadline vast op 4 weken.

Als het goed is heb je nu een duidelijke doelstelling op papier gezet voor jezelf. Uit alle SMART punten is bij ons de volgende doelstelling naar voren gekomen:

“Ik wil een platte buik en een sixpack, daarvoor moet ik 5 kilo afvallen en de juiste buikspieroefeningen toepassen. Als hulpmiddel gebruik ik het schema van www.spierentraining.nl en ik ga ‘s ochtends en ‘s avonds thuis de oefeningen uitvoeren. Ik wil mijn doelstelling binnen 4 weken behalen.”

Je kunt dit eventueel nog uitbreiden met een gezond dieet om je doelstelling te behalen. Zolang je doelstelling SMART is opgebouwd kun jij je platte buik behalen.

Reageren op dit artikel