Spierentraining.nl
schuine buikspieren trainen

Schuine buikspieren trainen met de bicycle crunch

De bicycle crunch is een erg goede buikspieroefening voor je schuine buikspieren die je thuis uit kunt voeren. Met deze oefening train je naast je schuine buikspieren ook je core buikspieren door de continue spanning op de buik gedurende de hele oefening. De uitdaging in deze oefening zit voornamelijk in de correcte uitvoeren, het is nogal eenvoudig om met deze oefening te smokkelen door niet volledig door te pakken op de draaibeweging. Let wel op, als je smokkelt is deze oefening minder effectief voor de schuine buikspieren! Doordat je tijdens de oefening ook het boven- als onderlichaam in een gespannen positie moet houden kan deze oefening erg zwaar zijn.

Instructies om de schuine buikspieren te trainen met de bicycle crunch

 1. Voor deze oefening heb je een fitnessmatje nodig.
 2. Ga plat op je fitnessmatje liggen met je onderrug plat tegen de grond gedrukt. Leg je handen achter je hoofd of tik je oren aan. Wees voorzichtig dat je de nek niet te veel belast met deze oefening. In deze positie til je de schouders op richting een basis crunch.
 3. Hou je benen gestrekt en til je voeten ongeveer 10 cm van de grond af. Dit is de startpositie. Als het goed is voel je nu al aardig wat druk op je buikspieren.
 4. Breng nu gelijktijdig, in een fietsbeweging, de linkerknie naar je rechterelleboog toe. Draai je bovenlichaam goed door en kijk naar de linkerkant. Raak met je rechterelleboog je linkerknie aan en ga weer terug naar de startpositie. Tijdens het uitvoeren van de oefening voel je druk in de schuine buikspieren.
 5. Terwijl je teruggaat naar de startpositie adem je in en als je weer omhoog komt om de oefening aan de andere kant uit te voeren adem je uit.
 6. Vanuit de startpositie breng je nu, in een vlotte beweging, je rechterknie naar de linkerelleboog. Draai ook hier je bovenlichaam goed door en kijk deze keer naar de rechterkant. Raak met je linkerelleboog je rechterknie aan en ga weer terug naar de startpositie.
 7. Herhaal deze beweging 10 keer aan beide kanten om te beginnen. Wanneer dit makkelijker wordt, ga de oefening dan op basis van tijd uitvoeren. Bijvoorbeeld 45 seconden of een minuut achter elkaar.
 8. Je kunt deze oefening snel of langzaam uitvoeren (1 seconden voor de hele beweging of 3 seconden voor de hele beweging). Zorg wel dat je bij alle herhalingen goed door draait om de druk op de schuine buikspieren te houden.

Bekijk ook deze korte video:

Tips om met de bicycle crunch goed de schuine buikspieren te trainen

 • Draai het lichaam goed in tijdens de oefening door met de ellebogen de knieën aan te raken, zo leg je de nadruk op het trainen van de schuine buikspieren.
 • Begin met korte intervals. Het is belangrijk om deze oefening technisch goed uit te voeren. Bouw langzaam de duur van de oefening op naar mate je sterker wordt.
 • Wil je wat variatie in de oefening? Wissel het tempo waarmee je de oefening uitvoert van langzaam fietsen naar snel fietsen.

Meer buikspieroefeningen voor je schuine buikspieren en effectieve tips om snel af te vallen?

De eenvoudige methode van Glen Goossens helpt jou om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen door effectieve buikspieroefeningen te combineren met de juiste voeding.

Glenn is al jaren een gediplomeerd personal trainer en heeft al duizenden mensen geholpen om hun sixpack te krijgen.

Bekijk de eenvoudige methode om snel een sixpack te kweken:

Spierentraining Team

Of het nou gaat om de beste methodes om af te vallen of de laatste fitness oefeningen. Het Spierentraining team weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.