Spierentraining.nl
muesli with fruits

Een gezond ontbijt als kickstarter voor een productieve dag.

Het is waarschijnlijk vaak genoeg tegen je gezegd: “ontbijten is echt belangrijk, neem nou eens een goed ontbijt”. Maar waarom is een goed ontbijt nu zo belangrijk en waar bestaat een gezond ontbijt eigenlijk uit? Dat zullen we je straks uitleggen, wat nu vooral belangrijk om te weten is dat een lekker en gezond ontbijtje maken helemaal niet zoveel moeite hoeft te kosten als dat je vooraf denkt, ook als je geen ochtendmens bent kun je gemakkelijk een heerlijk ontbijt samenstellen en je dag goed beginnen.

Een boek vol gezonde (ontbijt) recepten: Afslank receptenbijbel

Ontbijten is erg belangrijk omdat dit de toon voor de hele dag zet, een goed ontbijt zorgt ervoor dat je de hele dag vol met energie zit, je makkelijker overtollig lichaamsvet verbrand en je er jonger en gezonder uitziet.

Je ontbijt is een maaltijd

Het is belangrijk dat je ontbijten ziet als een echte maaltijd en niet zomaar even snel iets naar binnen proppen voordat je de deur uit gaat.

Neem je tijd om te ontbijten en ga er ook altijd even rustig bij zitten net zoals je bij een avondmaaltijd doet. Als je deze routine erin hebt gekregen is het belangrijk dat je de juiste voeding eet tijdens het ontbijt.

Start de verbrandingsmotor met een gezond ontbijt

Tijdens je slaap stopt je lichaam met het verbranden van vetten en voeding, zo zit de natuur nou eenmaal in elkaar en vandaar dat dieren ook een onwijs lange winterslaap kunnen houden zonder tussendoor steeds te hoeven eten. Dat verbrandingsproces komt ‘s ochtends niet zomaar op gang, je moet het activeren. Dat doe je door te ontbijten, als je voedsel gaat eten begint je spijsvertering gelijk op gang te komen, hier heb je veel voordeel van.

Hoe eerder je spijsvertering op gang komt, hoe meer je op een dag verteert en dus verbrand je makkelijker overtollig lichaamsvet. Je ontbijt is ook de eerste bron van energie op een dag, door juist te ontbijten kun je de hele dag energie halen uit een goed ontbijt en dit aanvullen met je lunch en avondmaaltijd.

“Maar ik heb ‘s ochtends geen trek”

Of “Ik krijg geen hap door mijn keel ‘s ochtends.” Het zijn veel voorkomende redenen bij mensen om niet te ontbijten. Waarschijnlijk heb je geen trek omdat je de avond ervoor te veel of te laat hebt gegeten.

Zoals we net al uitlegde verteerd je lichaam weinig tot niets tijdens je slaap, eet je ‘s avonds voor het slapen gaan nog iets dan zal dat dus niet verteerd worden en zit je de volgende ochtend nog steeds vol van de avond ervoor. “Nou mooi toch, dan heb ik genoeg gegeten.” Nee, dat heb je niet. Je verbrandingsproces komt namelijk pas op gang bij je eerste maaltijd en als jij niet ontbijt verteer je nog steeds niet je eten van de avond ervoor waardoor het omgezet wordt in overtollig vet.

Wij raden je aan 3 uur voor het slapen gaan niets meer te eten, dan heb je ‘s ochtends vast en zeker meer trek in een lekker ontbijtje!

Oké, de eerste stappen richting een goed begin van je dag zijn gemaakt. Je ziet ontbijten als een echte maaltijd en weet waarom het belangrijk is je dag te beginnen met een gezond ontbijt. Tijd dus om te kijken waar een gezond ontbijt uit bestaat.

Deze producten moet je vermijden

Laten we beginnen waar je ontbijt in ieder geval niet uit moet bestaan. Veel mensen denken namelijk dat ze gezond ontbijten maar zullen schrikken als ze dit lijstje lezen en zien dat ze elke ochtend een verkeerde maaltijd naar binnen werken.

Ongezonde ontbijtjes:

  • Boterham met kaas
  • Cornflakes met melk
  • Brinta met melk
  • Cakejes, muffins etc.

Wat zit er dan wel in een gezond ontbijt?

Enkele voorbeeld van gezonde ontbijtjes zijn:

  • Omelet (met groentes en zonder ham of spek)
  • Groenteshakes of smoothies
  • Griekse yoghurt met walnoten

Deze ontbijtjes zitten vol met goede vitamines, eiwitten en andere vitale stoffen die je lichaam nodig heeft. In de Afslank receptenbijbel vind je voor elke maaltijd van de dag een geschikt recept. Door goed op je voeding te letten zul je veel gewicht verliezen en een stuk lekkerder in je vel gaan zitten. Hopelijk heb je nu genoeg informatie en motivatie om ook gezond te gaan ontbijten en je dag goed te beginnen.

Spierentraining Team

Of het nou gaat om de beste methodes om af te vallen of de laatste fitness oefeningen. Het Spierentraining team weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.