Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

fitness ball oefening

5 buikspieroefeningen met een fitness bal

Buikspieroefeningen met een fitness bal zijn fantastische oefeningen om buikspieren te kweken! Je kunt deze oefeningen eenvoudig thuis uitvoeren net als onze buikspieroefeningen voor thuis en je hoeft hiervoor niet naar de sportschool. Fitness bal oefeningen zorgen ervoor dat je de core buikspieren goed traint, omdat je op een instabiele bal extra hard moet werken om de fitness bal oefeningen goed uit te voeren.

Inhoud van dit artikel

Buikspieroefeningen met de fitness bal #1: de crunch

fitness bal oefening 1De crunch met de fitness ball is een eenvoudige buikspieroefeningen met een fitness bal om mee te beginnen. Je start in de houding zoals op de foto hier rechts. Eenmaal in deze houding, beweeg je ellebogen naar het plafond en kom omhoog met je bovenlichaam op de zelfde manier als met een basic crunch. Je kunt deze oefening zwaarder maken door verder naar achteren te rollen en minder met je rug op de fitness bal te leunen. Een variatie op de crunch met fitness bal die je kunt doen is om er een gedraaide crunch van te maken. Dit doe je door met je linker elleboog naar het plafond te wijzen en naar rechts te kijken terwijl je omhoog komt en vice versa.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Buikspieroefeningen met de fitness bal #2: de weighted-ball crunch

fitness bal oefening 2

Hetzelfde als de crunch met fitness bal, maar deze keer met een gewicht achter je nek of op de borst (lichte versie). Idealiter gebruik je hier een medicijnbal voor maar deze oefening kan je ook doen met een lichte kettlebell of dumbbell. Pas met deze oefening wel op dat je niet te ver naar achteren zit op de bal, omdat er anders behoorlijk veel druk kan ontstaan op je onderrug. Mocht je toch verder op de bal gaan zitten, probeer dan goed je buik en rug op spanning te houden. Begin met een licht gewicht en werk langzaam naar een zwaarder gewicht toe.

Buikspieroefeningen met de fitness bal #3: de handstand

fitness bal oefening 3De handstand met fitness bal is een leuke oefening voor de waaghals. Let op met deze oefening want het wil nog wel eens mis gaan en dan lig je met je neus op de grond. Met deze oefening begin je in een push-up houding met je voeten op de fitness bal en je handen aan de grond. Strek een been volledig en rol de bal een klein stukje naar je toe zodat je andere been een stukje buigt. Probeer dit een aantal seconden vast te houden en beweeg langzaam terug naar de push-up houding. Herhaal nu de beweging met je andere voet.

Buikspieroefeningen met de fitness bal #4: de side plank met gestrekt been

fitness bal oefening 4De side-plank met gestrekt been is een fijne oefening met fitness bal om de core buikspieren te trainen. Bij deze oefening gebruik je vooral statische kracht en is het je doelstelling om dit steeds langer vol te houden. Je gaat schuin op de fitness bal liggen en houdt een hand en een voet aan de grond. Je andere hand en been til je de lucht in en deze houding probeer je minimaal 30 seconden vol te houden. Je leunt met je zij licht op de fitness bal. Om deze oefening zwaarder te maken probeer je steeds minder op de bal te leunen.

Buikspieroefeningen met de fitness bal #5: de mountain climber

fitness bal oefening 5De mountain climber met fitness bal is een vrij zware buikspieroefening. Deze oefening vraagt balans en uithoudingsvermogen, maar deze is wel ontzettend goed voor je buikspieren. Met deze oefening begin je weer in een push-up houding met je voeten op de fitness bal en je handen aan de grond. In deze houding beweeg je langzaam een van je knieën naar je elleboog toe (linker knie naar linker elleboog). Raak je knie aan en ga weer terug naar de startpositie. Herhaal deze beweging nu met de andere knie. Je kunt veel variaties van deze oefening doen. Je kunt de beweging langzaam uitvoeren (3 seconden heen en terug) of juist wat sneller. Zorg wel dat je de beweging goed onder de knie hebt voordat je deze versnelt. Een andere variatie die je kunt doen is om je linker knie naar je rechter elleboog te brengen en je rechter knie naar de linker elleboog.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel