Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

shoulder press

Shoulder press: De beste manier

De shoulder press is een populaire oefeningen om de schouders te trainen. Je kunt deze oefeningen op verschillende manieren uitvoeren, zittend of staand. Daarnaast kan je de oefeningen doen met een barbell of met dumbbells. Veel sporters vragen zich af wat de beste manier is om de shoulder press uit te voeren.

Inhoud van dit artikel

Shoulder press onderzoek

Er is onderzoek gedaan naar de manier waarop de shoulderpress met een barbell of dumbbells en zittend of staand de schouderspieren belasten. Dit werd getest op meerdere mannen die de verschillende oefeningen uitvoerde. Er werd gekeken bij welke combinatie er de meeste kracht moest worden gezet. Deze hoeveelheid kracht werd gemeten op de schouderspieren, de biceps en de triceps. De spierspanning was het hoogst bij de shoulder press staand met dumbbells, dit komt omdat stabiliteit bij deze oefening meespeelt.

Hoe moeilijker de oefening hoe meer spanning er staat op de spieren. De andere shoulder press oefeningen zijn zeker niet slecht. Als je de oefening zittend uitvoert dan stabiliseert het fitness bankje je rug en kan je meestal zwaardere gewichten pakken waardoor je echt de focus legt op de schouderspieren.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Variatie tijdens je schoudertraining

De schouderspanning is het hoogst bij de combinatie waarbij je staat en met dumbbells de oefening uitvoert. Als je deze oefening regelmatig in je trainingsschema opneemt zullen je schouders zich goed ontwikkelen. Tijdens een schoudertraining moet je er wel voor zorgen dat je genoeg varieert met verschillende oefeningen. Hierdoor worden je schouderspieren steeds op een andere manier geprikkeld. Als je altijd dezelfde oefening doet zal je progressie boeken met die oefening maar worden je schouders niet optimaal ontwikkeld. Daarnaast worden je schouders steeds minder geprikkeld waardoor je niet veel sneller groeit, je lichaam raakt er namelijk snel aan gewend.

Wissel de shoulder press dus regelmatig af. De ene keer zittend, de andere keer staand. Ook is het goed om de ene keer een barbell en de andere keer dumbbells te pakken. Ga goed na welke schouderspieren je traint tijdens de oefening. Hierdoor kan je echt op die spieren focussen. Ook weet je dan of je nog andere oefeningen moet doen die andere spieren in je schouders aanspreken.

Voor de uitvoering van de shoulder press kan je kijken op de volgende pagina. De Military Press is de shoulder press zittend en uitgevoerd met een barbell. De Dumbbell Overhead Press is de shoulder press zitten en uitgevoerd met dumbbells.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel