Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

dumbbell oefeningen

Dumbbell oefeningen voor de armen

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je armen te trainen? Probeer dan dumbbell oefeningen voor je biceps en triceps. Dumbbell oefeningen zijn ideaal om de spieren in je armen te ontwikkelen. Hierdoor train je voor grote en sterke armen. Ook is het fijn dat je dumbbell oefeningen gemakkelijk thuis kan uitvoeren waardoor je niet naar de sportschool hoeft. In dit artikel leggen wij uit welke dumbbell oefeningen het best zijn voor de biceps en triceps en benadrukken we de voordelen van dumbbell oefeningen.

Inhoud van dit artikel

De voordelen van dumbbell oefeningen

Wij hebben de voordelen van trainen met dumbbells even voor je op een rijtje gezet.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

1. Stabilisatie

Uit onderzoek blijft dat Als je oefeningen met dumbbells uitvoert moet je de dumbbell tijdens de oefening stabiliseren. Dit kost extra kracht waardoor er meer spiervezels worden geactiveerd tijdens de oefening.

2. Gelijke verdeling

Door het trainen met dumbbells verplicht je je armen om apart te werken. Als je ene arm sterker is dan je andere arm merk je dat gelijk. Bij een dumbbell oefening is het niet mogelijk om met je sterkere arm je zwakkere arm te compenseren.

3. Veiliger trainen

Als je alleen traint is het soms gevaarlijk om zwaar te squatten of te bankdrukken. Je kan niet tot het uiterste gaan omdat de barbell je flink kan bezeren als je het niet meer houdt. In dit geval kan je beter dumbbells gebruiken. Dit is veiliger omdat je de dumbbell van je af kan gooien als je niet meer kan.

4. Bereik vergroten

Een goede manier om effectief je armen te trainen en ze te laten groeien is door het bereik van de oefeningen te vergroten. Dit bereik wordt ook wel de range of motion genoemd. Met dumbbell oefeningen is deze range of motion eenvoudiger te vergroten, hierdoor zullen je armspieren sneller groeien.

5. Bewegingsvrijheid

Tijdens het bankdrukken zijn je armen en schouders de gehele beweging in een vaste positie. Met Dumbbell Presses zijn je schouders en armen vrij. Dit geeft je de vrijheid om specifieke spieren te trainen omdat je de dumbbells steeds anders kan vasthouden. Deze vrijheid zorgt ook voor minder kans op blessures.

6. Minder kans op blessures

Door de oefeningen met dumbbells uit te voeren voorkom je blessures. Doordat je een natuurlijke range of moiton hebt wanneer je met dumbbells traint. Ook wordt de kracht goed verdeeld wanneer je met dumbbells traint. Dit verkleint de kans op blessures nog meer.

Dumbbell oefeningen voor de triceps

Door middel van dumbbell oefeningen kan je de triceps goed ontwikkelen. De triceps bestaat uit drie verschillende koppen, namelijk de lange kop, de zijwaarste kop en de middelste kop. De drie koppen moeten allemaal getraind worden om je triceps sterk en groot te laten worden. De volgende dumbbell oefeningen voor de triceps helpen hierbij. Door regelmatig je triceps te trainen met deze oefeningen zal je snel resultaat zien. Kijk voor de uitvoering op de pagina van de oefening.

Dumbbell oefeningen voor de biceps

De biceps zijn met behulp van dumbbell oefeningen zeer effectief te trainen. Door deze oefeningen mee te nemen in je trainingsschema zal je grote en sterke biceps krijgen. De biceps wordt ook wel de tweehoofdige armbuispier genoemd. Dit komt door dat de biceps bestaan uit een lang en een korte kop. Door de dumbbell oefeningen worden deze twee koppen optimaal getraind. Wij hebben een selectie gemaakt met de beste dumbbell oefeningen voor je biceps. Kijk voor de uitvoering op de pagina van de oefening.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel