Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

cardiotraining

Cardiotraining: De voor- en nadelen

Je ziet vaak dat mensen die willen afvallen al hun tijd in de sportschool doorbrengen op de loopband of crosstrainer. Eigenlijk zie je overal mensen die bezig zijn met cardiotraining. Grote kans dat jij dit zelf ook regelmatig doet. Maar heb je er weleens bij stilgestaan of cardiotraining wel de beste manier is om jouw doel te bereiken. En wat de voor- en nadelen zijn van cardiotraining zijn? Als je hier meer over wilt weten lees dan verder.

Wat wordt er precies bedoelt met cardiotraining?

De volledige naam van cardiotraining is cardiovasculaire training. Dit betekent dat de trainingen betrekking hebben op de hart en bloedvaten. Je brengt door langdurige beweging je hartslag omhoog zoals met zwemmen, hardlopen en fietsen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer energie verbruikt wat er uiteindelijk toe leidt dat je vet kwijtraakt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je conditie verbeterd. Voor sommige mensen heeft deze vorm van training ook een stress verlagend effect.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

De voordelen van cardiotraining

Het voordeel van cardio is dat je er wat calorieën mee verbrandt. Daarnaast werkt het goed als je je conditie wilt verbeteren, hier lees je meer over in dit artikel. Een goede conditie heeft namelijk veel voordelen, zeker als je een sport beoefent. Een goede conditie zorgt er ook voor dat je lichaam sneller zuurstof naar je spieren vervoerd waardoor je oefeningen langer volhoudt. Nog een voordeel van een goede conditie door deze vorm van training is dat je minder moeite hebt met dagelijkse inspanningen zoals fietsen, wandelen en traplopen.

Een ander voordeel is dat het een positieve werking heeft op je bloeddruk. Door regelmatig cardio te doen verlaag je de kans op hart- en vaatziekten en de conditie van je hart en longen.

De nadelen van cardiotraining

Cardiotraining heeft vooral nadelen als je persoonlijke doel is om af te vallen. Dit komt omdat veel mensen denken dat je alleen door veel cardiotraining gaat afvallen. Echter is dit niet noodzakelijk om af te vallen, het kan er alleen bij helpen om wat calorieën te verbranden. Je kunt ook afvallen zonder cardio. Je hoeft er alleen voor zorgen dat je onder je energiebehoefte eet. De voeding die je binnen krijgt speelt dus een veel grotere rol.

Als je wilt afvallen door te sporten is krachttraining een effectievere manier om vet te verliezen dan cardio. Ook al verbrand je tijdens een gemiddelde cardiotraining meer calorieën dan bij een krachttraining. Bij krachttraining heb je te maken met het afterburn-effect. Je verbrandt namelijk tot 48 uur na de krachttraining extra calorieën doordat de spieren in je lichaam nog aan het herstellen zijn. Je verliest daarom per krachttraining met vet dan per cardiotraining.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel