Spierentraining.nl
Bicepsoefeningen

Bicepsoefeningen: 5 beste oefeningen

De beste manier om grote biceps, ook wel spierballen, te krijgen is door bicepsoefeningen. De biceps zijn ongeveer 40% van de spiermassa in de armen. Ze worden in het Nederlands ook wel de tweehoofdige armbuigspier genoemd. De biceps bestaan namelijk uit een lange en een korte kop. Vrijwel alle bicepsoefeningen spreken beide koppen aan. Toch kunnen we de bicepsoefeningen indelen per kop die in de oefening het meest wordt geprikkeld.

Door gezonde voeding en doorzettingsvermogen is het mogelijk om binnen de kortste keren grote spierballen te krijgen. Grote spierballen worden vaak gezien als het toonbeeld voor kracht. Zorg ervoor dat je de oefeningen regelmatig afwisselt zodat je de beide koppen optimaal ontwikkeld. De biceps worden vaak getraind met Dumbbells, een Barbell of een kabelmachine.

Bicepsoefeningen voor de lange kop

De lange kop ligt meer in het midden van de biceps. Om deze kop goed te ontwikkelen is het belangrijk dat je de oefeningen om de juiste manier uitvoert. De volgende oefeningen focussen zich op de lange kop van de biceps:

Bicepsoefeningen voor de korte kop

Bij bicepsoefeningen voor de korte kop houd je de dumbbells of barbell meestal wat smaller vast. De korte kop zit ook meer aan de binnenkant van de biceps. Voor mooie ronde spierballen is het belangrijk om regelmatig bicepsoefeningen uit te voeren die de korte kop aanspreken.

Bicepsoefeningen schema

Een schema kan je goed helpen bij het trainen van je biceps. Hierdoor weet je wanneer en welke bicepsoefeningen je moet doen. Je kan oefeningen combineren die de lange en de korte kop aanspreken zodat je je biceps volledig ontwikkeld. Het geeft je wat houvast en overzicht en daarnaast weet je welke dagen je rust hebt. Doorzettingsvermogen is wel belangrijk als je traint voor grote biceps. Maar als jij je aan je bicepsoefeningen schema houdt dan zal je snel resultaat zien.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.