Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bicepsoefeningen

Bicepsoefeningen: 5 beste oefeningen

De beste manier om grote biceps, ook wel spierballen, te krijgen is door bicepsoefeningen. De biceps zijn ongeveer 40% van de spiermassa in de armen. Ze worden in het Nederlands ook wel de tweehoofdige armbuigspier genoemd. De biceps bestaan namelijk uit een lange en een korte kop. Vrijwel alle bicepsoefeningen spreken beide koppen aan. Toch kunnen we de bicepsoefeningen indelen per kop die in de oefening het meest wordt geprikkeld.

Door gezonde voeding en doorzettingsvermogen is het mogelijk om binnen de kortste keren grote spierballen te krijgen. Grote spierballen worden vaak gezien als het toonbeeld voor kracht. Zorg ervoor dat je de oefeningen regelmatig afwisselt zodat je de beide koppen optimaal ontwikkeld. De biceps worden vaak getraind met Dumbbells, een Barbell of een kabelmachine.

Inhoud van dit artikel

Bicepsoefeningen voor de lange kop

De lange kop ligt meer in het midden van de biceps. Om deze kop goed te ontwikkelen is het belangrijk dat je de oefeningen om de juiste manier uitvoert. De volgende oefeningen focussen zich op de lange kop van de biceps:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Bicepsoefeningen voor de korte kop

Bij bicepsoefeningen voor de korte kop houd je de dumbbells of barbell meestal wat smaller vast. De korte kop zit ook meer aan de binnenkant van de biceps. Voor mooie ronde spierballen is het belangrijk om regelmatig bicepsoefeningen uit te voeren die de korte kop aanspreken.

Bicepsoefeningen schema

Een schema kan je goed helpen bij het trainen van je biceps. Hierdoor weet je wanneer en welke bicepsoefeningen je moet doen. Je kan oefeningen combineren die de lange en de korte kop aanspreken zodat je je biceps volledig ontwikkeld. Het geeft je wat houvast en overzicht en daarnaast weet je welke dagen je rust hebt. Doorzettingsvermogen is wel belangrijk als je traint voor grote biceps. Maar als jij je aan je bicepsoefeningen schema houdt dan zal je snel resultaat zien.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel