Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Diet and nutrition

Cambridge Dieet – Zo val je makkelijk 15 kilo af per maand!

Het Cambridge dieet: Wil jij 15 kilo afvallen zonder honger gevoel? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bekijken we 2 populaire diëten en helpen we je van die ongewenste kilo’s af. 

Het cambridge dieet bestaat uit een vloeibaar dieet, dit is het grootste verschil met andere diëten waarin vooral het eetpatroon wordt veranderd.

Naar aanleiding van jouw gewicht en leeftijd eet en drink en eet je dagelijks een aantal cambridge dieet soepen, repen en pap. Deze maaltijden zijn exact voor jou samengesteld en bevatten alle voedingswaarden die je nodig hebt om de dag door te komen.

De originele formule van dit dieet is in de afgelopen jaren langzaam veranderd in een totaalvoeding welke tijdens het afvallen de normale maaltijden kan vervangen en toch zorgt voor een vol gevoel. De eiwitten in het cambridge dieet zijn gebaseerd op soja en wei.

Het cambridge dieet heeft 2 variaties

  1. Het dieet vervangt alle huidige maaltijden. Je eet en drinkt dus alleen cambridge formule zonder je eigen maaltijden toe te voegen. Dit is tevens de meest voorkomende manier.
  2. Je varieert het cambridge eetpatroon met je eigen, gezonde voeding. Hierbij let je er op dat je niet over de grens van het maximaal aantal calorieën heen gaat en kun je nog gewoon zelf maaltijden bereiden. Voor sommige mensen is dit een uitkomst omdat je bijvoorbeeld niet alleen vloeibaar voedsel wilt drinken.

Inhoud van dit artikel

Waarom is het Cambridge Dieet effectief?

Het cambridge dieet is volledig gericht op een exacte inname van alle dagelijkse voedingswaarde. Omdat je dagelijks een bepaalde hoeveelheid energie nodig heeft zal je lichaam nu het lichaamsvet gaan gebruiken om aan deze energie te voldoen. Op deze manier begint het lichaam dus vet te verbanden. Normaal gesproken gebruikt je lichaam hiervoor eiwitten en koolhydraten en blijft het vet zitten.

Zodra je een aantal dagen bent begonnen aan dit dieet merk je dat het lichaam je vet voorraad wilt gebruiken om energie aan te maken, tijdens de eerste week zul je dus even moeten afzien, je verbruikt dan de laatste koolhydraten. Je lichaam gebruikt nu alleen lichaamsvet en dit merk je op de weegschaal. Na dag 5 zul je veel minder last hebben van honger en wordt het cambridge dieet een stuk fijner.

Je lichaam heeft dagelijks voldoende water nodig. Normaal gesproken komt een groot gedeelte hiervan uit je voeding. Je kunt dit gemakkelijk compenseren door dagelijks veel water te drinken. In het cambridge dieet staat precies uitgelegd hoeveel water jij dagelijks nodig hebt om je doelen te bereiken. Je kunt dit natuurlijk afwisselen met gezonde drankjes, sappen en thee.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Inhoud van het Cambridge Dieet

Een bekend onderdeel van het cambridge dieet zijn de grote variatie aan shakes en drankjes. Deze zijn verkrijgbaar in ieder pakket en in veel verschillende smaken zoals aardbei, banaan, mango en butterscotch. Naast een grote hoeveelheid shakes zijn er ook nog de bekende soepen zoals groente, kip en tomaat. Elke shake of soep zit vol met de goede ingrediënten welke optimaal gekozen zijn om lichaamsvet te verbranden.

De shakes en soepen bevatten gemiddeld tussen de 30 en 100 calorieën. Als je door op deze manier niet aan het aantal calorieën per dag komt dan kun je er uiteraard voor kiezen om dit aan te vullen met overige maaltijden. Dit dienen dan wel gezonde en magere maaltijden te zijn.

Sporten niet verplicht

Naast het dieet kun je natuurlijk ook nog sporten, Let er nu wel op dat je dagelijks een laag aantal calorieën eet waardoor je misschien minder energie hebt. Als je een intensieve training wilt doen zul je het aantal calorieen dus iets moeten opschroeven. Zonder sporten is ook het gewenste resultaat te behalen.

Voordelen Cambridge Dieet

  • Bewezen formule. Veel mensen kennen dit dieet dus er zijn genoeg ervaringen te vinden.
  • Het cambridge dieet is geschikt voor diabetici en mensen met een hogere bloeddruk.
  • Je hoeft niet óók nog te sporten.

Nadelen Cambridge Dieet

  • Dit dieet is gebaseerd op een laag aantal calorieën per dag terwijl dit niet perse nodig is om af te vallen. Je kunt je suf of hongerig voelen.
  • Het cambridge dieet is best duur. Per week ben je ongeveer €40 kwijt. Daarnaast betaal je ook eenmalige kosten voor een consulent. Er zijn veel goedkopere alternatieven zoals onder aan dit artikel.
  • Tijdens het cambridge dieet eet je voornamelijk repen, shakes, soep en pap voor een bepaalde tijd.
  • Dit dieet is nu behoorlijk populair, andere dieten doen het al jaren heel goed!

Conclusie

Het cambridge dieet is een goede manier om een aantal kilo kwijt te raken, echter zijn er zeker ook hele goede alternatieven. Voor circa €40 per week is het dieet wel aan de prijzige kant als je het vergelijkt met onderstaand dieet. Gelukkig zijn er ook dieten waarbij je dagelijks meer kan eten en geen honger hoeft te lijden.

Kortom, het cambridge dieet is een goede manier om snel een aantal kilo af te vallen. Als je evenveel wilt afvallen en toch lekker blijven eten dan zijn er ook goede alternatieven!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel