Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Tricepsoefeningen

Tricepsoefeningen: 5 beste oefeningen

Je triceps trainen doe je door een variatie van tricepsoefeningen uit te voeren. Helaas trainen veel sporters liever hun biceps waardoor de triceps verwaarloosd worden. Dit is een grote fout omdat de triceps spier een veel grotere spier is dan de biceps. Als je de triceps effectief traint heb je meer kans om grote gespierde armen te krijgen. Je bovenarmen bestaan namelijk voor 60% uit triceps en 40% uit biceps. Zorg er dus voor dat je regelmatig tricepsoefeningen doet als je traint voor grote armen.

De triceps ligt langs de achterkant van je bovenarm en bestaat uit drie koppen: de lange kop (Caput Longum), de zijwaartse kop (Caput Laterale) en de middelste kop (Caput Mediale). Het is belangrijk om alle koppen even veel te trainen voor grote triceps. Het is helaas niet mogelijk om de koppen apart van elkaar te trainen. Je kan wel de focus leggen op een bepaald deel van de triceps met een tricepsoefening. Hieronder helpen we je daarbij.

Tricepsoefeningen voor de zijwaartse en middelste kop

Wanneer je tricepsoefeningen uitvoert die de focus leggen op de zijwaartse kop leg je tegelijkertijd ook de focus op de middelste kop. De middelste kop ligt namelijk direct onder de zijwaartse kop. Met de volgende tricepsoefeningen train je deze koppen optimaal:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Tricepsoefeningen voor de lange kop

Voor sterke triceps is het goed om ook tricepsoefeningen te doen die zich focussen op de lange kop. Als mensen aan grote triceps denken dan bedoelen ze vaak de zijwaartse kop. Maar elke kop, dus ook de lange kop, moet hard en vaak worden getraind om je triceps optimaal te ontwikkelen.

Tricepsoefeningen schema

Zoals al eerder werd aangegeven is het belangrijk om de tricepsoefeningen te variëren en elke kop goed te trainen. Een tricepsoefeningen schema kan je hierbij helpen. Het zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt wanneer je de oefeningen moet trainen. Ook zorgt het ervoor dat je gevarieerd traint en dat je weet wanneer je rustdagen hebt. Als je op de juiste manier traint en hierbij goede voeding binnen krijgt zal je snel resultaat boeken.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel