Spierentraining.nl
Tricepsoefeningen

Tricepsoefeningen: 5 beste oefeningen

Je triceps trainen doe je door een variatie van tricepsoefeningen uit te voeren. Helaas trainen veel sporters liever hun biceps waardoor de triceps verwaarloosd worden. Dit is een grote fout omdat de triceps spier een veel grotere spier is dan de biceps. Als je de triceps effectief traint heb je meer kans om grote gespierde armen te krijgen. Je bovenarmen bestaan namelijk voor 60% uit triceps en 40% uit biceps. Zorg er dus voor dat je regelmatig tricepsoefeningen doet als je traint voor grote armen.

De triceps ligt langs de achterkant van je bovenarm en bestaat uit drie koppen: de lange kop (Caput Longum), de zijwaartse kop (Caput Laterale) en de middelste kop (Caput Mediale). Het is belangrijk om alle koppen even veel te trainen voor grote triceps. Het is helaas niet mogelijk om de koppen apart van elkaar te trainen. Je kan wel de focus leggen op een bepaald deel van de triceps met een tricepsoefening. Hieronder helpen we je daarbij.

Tricepsoefeningen voor de zijwaartse en middelste kop

Wanneer je tricepsoefeningen uitvoert die de focus leggen op de zijwaartse kop leg je tegelijkertijd ook de focus op de middelste kop. De middelste kop ligt namelijk direct onder de zijwaartse kop. Met de volgende tricepsoefeningen train je deze koppen optimaal:

Tricepsoefeningen voor de lange kop

Voor sterke triceps is het goed om ook tricepsoefeningen te doen die zich focussen op de lange kop. Als mensen aan grote triceps denken dan bedoelen ze vaak de zijwaartse kop. Maar elke kop, dus ook de lange kop, moet hard en vaak worden getraind om je triceps optimaal te ontwikkelen.

Tricepsoefeningen schema

Zoals al eerder werd aangegeven is het belangrijk om de tricepsoefeningen te variëren en elke kop goed te trainen. Een tricepsoefeningen schema kan je hierbij helpen. Het zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt wanneer je de oefeningen moet trainen. Ook zorgt het ervoor dat je gevarieerd traint en dat je weet wanneer je rustdagen hebt. Als je op de juiste manier traint en hierbij goede voeding binnen krijgt zal je snel resultaat boeken.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.