Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

borstspieren

Zo groeien je borstspieren het snelst!

Grote borstspieren zoals Dwayne ‘The Rock’ Johnsen wil bijna iedereen wel, dat is logisch. Alleen het trainen voor zo’n lichaam kost de nodige moeite. Maar als jij hard blijft trainen, doorzet en je aan je voedingsschema houdt gaat het lukken. Houdt wel rekening met een aantal valkuilen die ervoor zorgen dat je proces vertraagt. Hieronder leggen wij de valkuilen uit zodat jij kan trainen voor een krachtige en grote borstkast.

1. Je mindset klopt niet

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de manier waarop je hoofd/je denken invloed heeft op wat je aankunt. Het is namelijk waar dat hoe meer jij je focust op de spiergroep die je traint, hoe meer spiervezels je activeert!

Probeer dus tijdens je borstspier training je te focussen op de oefening en op je borstspieren. Dit zorgt ervoor dat je opgaat in de oefeningen en dan kan je voelen dat je borstpieren gaan groeien. Pas als je het probeert weet je wat we bedoelen. Het helpt echt!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

2. Je vergeet een warming-up

Loop jij de sportschool in en begin je gelijk te knallen met zware gewichten? Dan ben je niet slim bezig. Een goede warming-up voordat je gaat sporten is namelijk erg belangrijk.

Wat is dan een goede warming-up? Een warming-up moet bestaan uit oefeningen waarvan je hartslag omhoog gaat en uit oefeningen waarvan je lichaamstemperatuur stijgt, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en je je spiervezels activeert. Doe bijvoorbeeld een aantal setjes push-ups en wat dynamische rek- en strekoefeningen. Hierdoor worden je spieren losser en kan je explosiever trainen. Daarbij verlaag je de kans op blessures aanzienlijk omdat je spieren al warm zijn. Doordat je beter je borstspieren kan trainen na een warming-up zal je dit ook merken aan je resultaten.

3. Je traint te licht

Als je traint voor een grote krachtige borst dan is het geen optie om rustig aan te doen en gewichten te pakken die je een paar weken geleden ook al makkelijk kon liften. Het is vrij simpel: je zal hard moeten trainen. Als je die gedachte vasthoudt zal je ontdekken dat je meer kunt dan je denkt. Het is ook weer niet de bedoeling dat je overmoedig wordt en te zware gewichten pakt. Maar probeer steeds iets zwaarder te trainen zodat je langzamerhand sterker wordt en je borstspieren gaan groeien.

4. Je voert de oefeningen te snel uit

Om borstspieren op te bouwen is het belangrijk dat je de oefeningen gecontroleerd uitvoert. Train niet alsof je haast hebt, hiermee boek je namelijk veel minder resultaat. Om spieren op te bouwen moet je ze belasten waardoor er kleine scheurtjes ontstaan. Dit doe je door de oefeningen langzaam en gecontroleerd uit te voeren. Het is ook weer niet de bedoeling dat je de oefeningen te langzaam uitvoert. Behoudt de controle, neem je tijd maar doe niet té rustig aan.

Een goede methode die vaak wordt aangeraden is de 2-1-3 methode. Dit houdt in dat je een herhaling op de volgende manier uitvoert. 2 seconden naar boven, 1 seconde vasthouden, 3 seconden naar beneden. Als je deze methode ongeveer aanhoudt dan ben je goed bezig.

5. Je borstspieren krijgen te weinig rust

Het wordt in de meeste artikelen over spieren trainen aangegeven, maar toch luisteren maar weinig sporters naar dit advies. Neem genoeg rustperiodes tussen je trainingen! Als je te hard traint en te weinig rust neemt ben je al gauw overtraind. Dit kan voor vervelende blessures zorgen en het beïnvloedt ook je mentale gesteldheid. Ook zal je veel minder resultaat boeken als je lichaam zich niet kan herstellen. Zorg ervoor dat je goed en gezond blijft eten en plan minstens 48 uur rust in tussen je borsttrainingen.

Voor een overzicht van de beste borstspieroefeningen kijk je hier.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel