Spierentraining.nl
borstspieren

Zo groeien je borstspieren het snelst!

Grote borstspieren zoals Dwayne ‘The Rock’ Johnsen wil bijna iedereen wel, dat is logisch. Alleen het trainen voor zo’n lichaam kost de nodige moeite. Maar als jij hard blijft trainen, doorzet en je aan je voedingsschema houdt gaat het lukken. Houdt wel rekening met een aantal valkuilen die ervoor zorgen dat je proces vertraagt. Hieronder leggen wij de valkuilen uit zodat jij kan trainen voor een krachtige en grote borstkast.

1. Je mindset klopt niet

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de manier waarop je hoofd/je denken invloed heeft op wat je aankunt. Het is namelijk waar dat hoe meer jij je focust op de spiergroep die je traint, hoe meer spiervezels je activeert!

Probeer dus tijdens je borstspier training je te focussen op de oefening en op je borstspieren. Dit zorgt ervoor dat je opgaat in de oefeningen en dan kan je voelen dat je borstpieren gaan groeien. Pas als je het probeert weet je wat we bedoelen. Het helpt echt!

2. Je vergeet een warming-up

Loop jij de sportschool in en begin je gelijk te knallen met zware gewichten? Dan ben je niet slim bezig. Een goede warming-up voordat je gaat sporten is namelijk erg belangrijk.

Wat is dan een goede warming-up? Een warming-up moet bestaan uit oefeningen waarvan je hartslag omhoog gaat en uit oefeningen waarvan je lichaamstemperatuur stijgt, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en je je spiervezels activeert. Doe bijvoorbeeld een aantal setjes push-ups en wat dynamische rek- en strekoefeningen. Hierdoor worden je spieren losser en kan je explosiever trainen. Daarbij verlaag je de kans op blessures aanzienlijk omdat je spieren al warm zijn. Doordat je beter je borstspieren kan trainen na een warming-up zal je dit ook merken aan je resultaten.

3. Je traint te licht

Als je traint voor een grote krachtige borst dan is het geen optie om rustig aan te doen en gewichten te pakken die je een paar weken geleden ook al makkelijk kon liften. Het is vrij simpel: je zal hard moeten trainen. Als je die gedachte vasthoudt zal je ontdekken dat je meer kunt dan je denkt. Het is ook weer niet de bedoeling dat je overmoedig wordt en te zware gewichten pakt. Maar probeer steeds iets zwaarder te trainen zodat je langzamerhand sterker wordt en je borstspieren gaan groeien.

4. Je voert de oefeningen te snel uit

Om borstspieren op te bouwen is het belangrijk dat je de oefeningen gecontroleerd uitvoert. Train niet alsof je haast hebt, hiermee boek je namelijk veel minder resultaat. Om spieren op te bouwen moet je ze belasten waardoor er kleine scheurtjes ontstaan. Dit doe je door de oefeningen langzaam en gecontroleerd uit te voeren. Het is ook weer niet de bedoeling dat je de oefeningen te langzaam uitvoert. Behoudt de controle, neem je tijd maar doe niet té rustig aan.

Een goede methode die vaak wordt aangeraden is de 2-1-3 methode. Dit houdt in dat je een herhaling op de volgende manier uitvoert. 2 seconden naar boven, 1 seconde vasthouden, 3 seconden naar beneden. Als je deze methode ongeveer aanhoudt dan ben je goed bezig.

5. Je borstspieren krijgen te weinig rust

Het wordt in de meeste artikelen over spieren trainen aangegeven, maar toch luisteren maar weinig sporters naar dit advies. Neem genoeg rustperiodes tussen je trainingen! Als je te hard traint en te weinig rust neemt ben je al gauw overtraind. Dit kan voor vervelende blessures zorgen en het beïnvloedt ook je mentale gesteldheid. Ook zal je veel minder resultaat boeken als je lichaam zich niet kan herstellen. Zorg ervoor dat je goed en gezond blijft eten en plan minstens 48 uur rust in tussen je borsttrainingen.

Voor een overzicht van de beste borstspieroefeningen kijk je hier.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Volg ons op Facebook

In 3 stappen van vet naar fit

238 bladzijden met oefeningen, schema’s, en practische informatie om af te vallen.


Bekijken

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.