Spierentraining.nl
Vetpercentage-nodig-sixpack

Welk vetpercentage heb je nodig voor een sixpack?

Welke vetpercentage heb je nodig voor een sixpack? Deze vraag word mij dagelijks gesteld. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Je hebt al een sixpack! Dit klinkt misschien raar maar het is toch echt zo. Jou sixpack heeft er altijd al gezeten, maar door een laagje vet op je buik was deze nooit zichtbaar. Als je dit laagje vet weg traint met behulp van de juiste buikspieroefeningen zal jou sixpack snel zichtbaar worden! In dit artikel lees je alles over welk percentage je nodig hebt voor een sixpack, gezonde vetpercentages voor mannen en vrouwen en hoe je dit kunt berekenen.

Een goede eiwitshake kan enorm helpen om het vetpercentage snel te verlagen!

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding.

 

Vetpercentage mannen

Een gezond vetpercentage bij mannen ligt tussen de 15% en 25%. Onder de 15% zal je sixpack steeds duidelijker zichtbaar worden. Hoe lager het vetpercentage, hoe strakker de buik word. Welk vetpercentage heb je nodig voor een sixpack? Als man zit je onder 15% lichaamsvet goed. Ga je voor een wasbord zoals in de tijdschriften dan zul je rond de 12%/13% moeten zitten.

Vetpercentage vrouwen

Bij vrouwen ligt het gemiddelde vetpercentage een stuk hoger. Dit komt omdat het lichaam van een vrouw tijdens een zwangerschap meer vetreserves nodig heeft om gezond te blijven. Een gezond vetpercentage bij vrouwen ligt rond de 25%/30%.  Net als bij mannen ligt het vetpercentage wat nodig is voor een zichtbare sixpack onder de 15%.

Hoe meet je het vetpercentage?

Je weet nu welk vetpercentage nodig is voor een sixpack, maar hoe meet je het vetpercentage? Er zijn meerdere manieren om het vetpercentage te meten. Gebruik maken van een digitale huidplooimeter is ronduit de beste manier om het vetpercentage te meten. Met deze meetmethode ben je er zeker van dat het aangegeven vetpercentage klopt. De meeste digitale meters hebben een functie om de vooruitgang bij te houden. Erg handig dus!

Simpele tips om af te vallen bij je buik en de sixpack te krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan zal de Spierentraining Formule je helpen.

We hebben al duizenden vrouwen én mannen geholpen een strakke buik te krijgen én te behouden!

Bekijk de eenvoudige methode om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding:

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen. Het boek bevat workouts, voedingsschema’s en alle oefeningen die je nodig hebt.

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.