Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Vetpercentage-nodig-sixpack

Welk vetpercentage heb je nodig voor een sixpack?

Welke vetpercentage heb je nodig voor een sixpack? Deze vraag word mij dagelijks gesteld. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Je hebt al een sixpack! Dit klinkt misschien raar maar het is toch echt zo. Jou sixpack heeft er altijd al gezeten, maar door een laagje vet op je buik was deze nooit zichtbaar. Als je dit laagje vet weg traint met behulp van de juiste buikspieroefeningen zal jou sixpack snel zichtbaar worden! In dit artikel lees je alles over welk percentage je nodig hebt voor een sixpack, gezonde vetpercentages voor mannen en vrouwen en hoe je dit kunt berekenen.

Een goede eiwitshake kan enorm helpen om het vetpercentage snel te verlagen!

 

Inhoud van dit artikel

Vetpercentage mannen

Een gezond vetpercentage bij mannen ligt tussen de 15% en 25%. Onder de 15% zal je sixpack steeds duidelijker zichtbaar worden. Hoe lager het vetpercentage, hoe strakker de buik word. Welk vetpercentage heb je nodig voor een sixpack? Als man zit je onder 15% lichaamsvet goed. Ga je voor een wasbord zoals in de tijdschriften dan zul je rond de 12%/13% moeten zitten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Vetpercentage vrouwen

Bij vrouwen ligt het gemiddelde vetpercentage een stuk hoger. Dit komt omdat het lichaam van een vrouw tijdens een zwangerschap meer vetreserves nodig heeft om gezond te blijven. Een gezond vetpercentage bij vrouwen ligt rond de 25%/30%.  Net als bij mannen ligt het vetpercentage wat nodig is voor een zichtbare sixpack onder de 15%.

Hoe meet je het vetpercentage?

Je weet nu welk vetpercentage nodig is voor een sixpack, maar hoe meet je het vetpercentage? Er zijn meerdere manieren om het vetpercentage te meten. Gebruik maken van een digitale huidplooimeter is ronduit de beste manier om het vetpercentage te meten. Met deze meetmethode ben je er zeker van dat het aangegeven vetpercentage klopt. De meeste digitale meters hebben een functie om de vooruitgang bij te houden. Erg handig dus!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel