Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Platte_buik_paleo_dieet

Een platte buik in 6 weken! 5 tips om NU te starten met het Paleo, Atkins of South Beach Dieet

Naast de nodige buikspieroefeningen of kettebell oefeningen zijn er veel populaire diëten, soms ook wel geduid als levensstijlen die je helpen aan een platte buik. Allemaal net wat anders maar toch lijken ze op elkaar…

Paleo dieet

Volgens het Paleo dieet zou het ideale dieet gebaseerd zijn op het dieet van onze voorouders, die tot de jagers en verzamelaars behoorden. Hiervoor gaan we terug naar het Paleolithicum tijdperk van zo’n 2.5 miljoen tot 10.000 jaar geleden. Dit was een tijd waarin vooral groenten, fruit, noten, vis en vlees (van dieren die niet vetgemest werden met groeihormonen) tot de bron van voedsel behoorden. De mens evolueert zeer langzaam, terwijl de voedingsgewoontes van de mens zich in zeer korte tijd drastisch hebben veranderd. Dit heeft als gevolg dat het menselijk lichaam niet goed weet wat het met bijvoorbeeld al deze conserveermiddelen, toegevoegde suikers en via-landbouw-verkregen-producten moet doen en deze het beste weggelaten kunnen worden uit het dieet. Back to the basics dus.

5 tips om een platte buik te krijgen met het Paleo dieet:

 1. Hou het simpel – stukje vlees of vis, veel groente, en gezond vet
 2. Wees niet te streng in het begin, haal steeds 1 ‘non-paleo’ product uit je dieet
 3. Zorg dat je genoeg blijft eten, te weinig eten zorgt er voor dat je gaat snacken
 4. Plan altijd 2 maaltijden vooruit en zorg dat je de benodigde ingrediënten in huis hebt
 5. Doe het niet alleen, vind een maatje en daag elkaar uit
Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Atkins dieet

Een Atkins dieet is een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet dat in 1972 is opgesteld door cardioloog Dr. Atkins. Het bestaat uit voornamelijk groente met beperkte koolhydraten gecombineerd met vlees of vis voor eiwitten en vetten. Hierbij wordt er via 4 fases een nieuwe levensstijl ingewijd. Om te starten ga je eerst 2 weken maximaal 20 gram koolhydraten per dag nuttigen en mag je onbeperkt vetten en eiwitten tot je nemen. Hierdoor gaat je lichaam wennen aan het verbranden van vetten. Vervolgens ga je langzaam de hoeveelheid dagelijkse koolhydraten opbouwen tot een niveau waarop je slow en steady gewicht blijft verliezen. Wanneer je op je streefgewicht bent, mag je dagelijkse koolhydraat intake ietsjes verhoogd worden tot zodanig dat je gewicht stabiel blijft. En Levenslang zo door!

5 tips om af te slanken met het Atkins dieet:

 1. Tel de koolhydraten die je eet
 2. Zorg dat je bij iedere maaltijd eiwitten eet
 3. Drink af en toe een eiwit shake of bestel een van de shakes online
 4. Drink genoeg water
 5. Neem voortaan de ‘light’ of ‘zero’ versie van je favoriete frisdrank

South Beach diet

Nog recenter (sinds 2003) het South Beach dieet van Agatston. Hierbij wordt er een verschil gemaakt tussen goede en slechte koolhydraten, maar ook goede en slechte vetten. De nadruk gelegd op het eten van vezelrijke, koolhydraten met en lage glycemische index en onverzadigde vetten. En eiwitten natuurlijk.

5 tips om vet te verbranden met het South Beach Diet:

 1. Drink minimaal 8 glazen water per dag
 2. Ken het verschil tussen goede en slechte koolhydraten (GI index van minder dan 50 is goed, hoger dan 70 is slecht)
 3. Eet langzaam en geniet van alle happen
 4. Neem ‘strategische’ snacks mee naar het werk
 5. Wees creatief met een maaltijd soep

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reageren op dit artikel