Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Lezersvraag buikvet

Lezersvraag: “Mijn buikvet gaat niet weg, kunnen jullie helpen?”

Via de e-mail en onze facebookpagina krijgen we regelmatig vragen van lezers die vastlopen met het trainen van hun buik of opeens geen kilo’s meer kwijt raken. Zo nu en dan zitten er problemen en vragen tussen waar meerdere lezers contact om zoeken. Afgelopen week kregen wij het mailtje van Marjolein:

“Beste Spierentraining,

Ik lees al een tijdje jullie artikelen en heb veel vooruitgang geboekt met zowel het trainen van een platte buik als een gezonder voedingspatroon. Eerst ging het heel goed maar ondanks dat ik nog steeds mijn dagelijkse oefeningen doe en gezond eet boek ik geen vooruitgang meer. Het laatste beetje buikvet wil maar niet weggaan terwijl ik toch echt mijn best doe. Hoe kan het dat het eerst zo goed leek te gaan en het nu zo lang duurt voordat de laatste beetjes eraf gaan? Wat kan ik nog meer doen om toch nog een strakke buik te krijgen? Vooral het buikvet dat niet weggaat zit mij dwars, hierdoor heb ik het gevoel dat ik met een zwembandje rondloop.”

Wij hebben al gereageerd op deze mail en vonden achteraf dat we de antwoorden eigenlijk met iedereen moeten delen. Dit was onze reactie:

“Beste Marjolein,

We zijn erg blij te horen dat je dankzij onze website al zo ver bent gekomen. Het is vooral nu belangrijk dat je de moed niet opgeeft. Naar een doelstelling toe werken doe je altijd over een langere periode en het kan een echte uitputtingsslag zijn zowel mentaal als fysiek. Zie het voor je als een loodzware bal die je een heuvel op rolt. Aan het begin heb je nog veel energie en gaat het gemakkelijker, je kunt tijdens het duwen nog veel energie verspillen aan andere activiteiten. Zodra je bijna bovenaan bent lijkt het wel alsof je niet meer vooruit komt en die laatste meters oneindig lijken te duren. Hoe zwaar het ook lijkt om het laatste beetje af te maken moet je dit toch doen, zelfs al ben je maar 1cm voor de heuveltop, zodra je loslaat rolt de bal weer helemaal naar beneden.

Ga dus vooral door waar je mee bezig bent en voorkom een terugval. Wij hebben hier wat tips die je in het alledaags leven kunt toepassen waardoor het afvallen net iets makkelijker zal gaan en jou zeker gaan helpen om het laatste beetje buikvet weg te krijgen.

  1. Wissel je oefeningen af.
   Wat we daarmee bedoelen is: Train dezelfde spiergroep maar op een andere manier. Dit kunnen andere buikspieroefeningen zijn of een verandering in je schema. Doe jij bijvoorbeeld elke dag 40 sit-ups in setjes van 10, probeer soms dan eens 40 sit-ups te doen in setjes van 20. Hierdoor stimuleer je je spieren en blijven ze “wakker” omdat ze opeens uit routine komen.
  2. Beweeg meer.
   We zeggen absoluut niet dat je te weinig beweegt, jij zegt dat je juist actief je best doet en onze schema’s volgt. Maar probeer in alle kleine dagelijkse activiteiten ook meer te bewegen. Loop voortaan zelf even naar de keuken voor een glas water in plaats van te vragen of iemand er eentje voor je meeneemt nu hij/zij daar toch is. Of loop een net iets groter rondje met de hond dan normaal, dat soort kleine dingetjes probeer daar je voordeel mee te doen. Een kleine energie investering die je zeker over de laatste loodjes heen kunnen helpen.
 • Lees een bewezen boek.
  Veel fitness- en afval- guru’s hebben boeken geschreven die al door veel mensen gebruikt zijn om resultaten en doelstellingen te behalen. Wijzelf zijn overtuigd van het boek van Glenn Goossens en raden zijn boek “” aan.
 1. Meer slapen.
  Lijnrecht tegenover onze tip om meer te bewegen staat deze tip om meer te slapen. Toch is het wetenschappelijk bewezen dat een goede nachtrust helpt bij het afvallen. Je lichaam heeft overdag meer energie en kan naast al je activiteiten op de achtergrond meer energie investeren in het verbrandingsproces. Je moet natuurlijk niet de hele dag op bed gaan liggen, maar een half uur of een uurtje eerder naar bed gaan kan er voor zorgen dat je het laatste beetje buikvet ook wegkrijgt

Hopelijk helpen deze tips je net over de heuveltop heen Marjolein. Geef de moed niet op en blijf doorgaan met een gezondere levensstijl ook nadat je jou doelstelling hebt bereikt. Succes!”

Het doet ons altijd goed om persoonlijk contact te kunnen leggen met onze lezers. Op deze manier zien wij waar de problemen bij veel mensen liggen en kunnen wij relevante artikelen schrijven. Heb jij ook een vraag? Reageer dan onder dit artikel!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel