Spierentraining.nl
Kettlebells

Kettlebell oefeningen voor een strakke buik? 5 redenen waarom je absoluut met een kettlebell moet trainen!

1. Kettlebell oefeningen verbranden calorieën en vet

Kettlebell oefeningen zijn een van de meest effectieve oefeningen die je kunt doen voor het verbranden van calorieën en vet. Met een uur op de loopband verbrand je ongeveer 600 calorieën, ga je een uur aan de slag met een kettlebell dan zit je al aan de 1500 calorieën. Daarnaast blijf je 24 uur na de oefeningen nog steeds vet verbranden.

2. Je buikspieren zijn binnen 3 weken zichtbaar

Hoe lang het duurt voordat je buikspieren volledig strak zijn hangt natuurlijk af van hoeveel buikvet je op dit moment hebt. Maar of er nu maar een klein beetje af moet of een stukje meer, als je 2-3 keer per week gaat trainen zullen je buikspieren binnen 3 weken duidelijk zichtbaarder worden. Vooral als je dit combineert met een low-carb dieet ga je echt snel resultaat zien.

3. Kettlebells zijn makkelijk op te bergen en je bespaart tijd

Wel eens het gevoel dat je niet aan sporten toe komt? Neem 2-3 keer per week 20-25 minuten de tijd voor deze oefeningen en je zult versteld staan van het resultaat. De meeste fitnesscentra hebben kettlebells staan, maar eigenlijk zijn kettlebell oefeningen de ideale buikspieroefeningen voor thuis. Je kunt de oefeningen gewoon op je slaapkamer of zelfs achter de tv in de woonkamer doen. De kettlebell zelf neemt nauwelijks ruimte in beslag. Ideaal dus als je niet veel ruimte hebt thuis of je houdt van een opgeruimd huis.

4. Kettlebell oefeningen zorgen ook voor strakke billen

Dat is even mooi meegenomen! Kettlebell oefeningen zoals de kettlebell swing of de kettlebell swing met een arm geven je billen ook een goede workout. Doordat je met het gewicht van de kettlebell traint maar wel veel herhalingen uitvoert zullen je spieren meer geaccentueerd worden en niet in omvang toenemen. Een mooiere strakke buik en mooie strakke ronde kont zonder dat je er als bodybuilder uit gaat zien.

5. Kettlebells zijn goedkoop

Een stuk goedkoper dan een fitness abonnement in ieder geval. Natuurlijk zijn de prijzen afhankelijk van het gewicht. Deze variëren van rond de 9 euro voor een lichte kettlebell van 2 of 3 kilo en kunnen oplopen tot boven de 100 euro voor kettlebells van 24 kilo of zelfs nog zwaarder. Ga je als vrouw beginnen, dan is 8 kilo een mooi gewicht om te starten. Mannen kunnen met een kettlebell van 16 kilo beginnen.

Start je eigen kettlebell workout vanuit huis

Bekijk ook onze 10 favoriete kettlebell oefeningen

Simpele tips om af te vallen bij je buik en de sixpack te krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan zal de Spierentraining Formule je helpen.

We hebben al duizenden vrouwen én mannen geholpen een strakke buik te krijgen én te behouden!

Bekijk de eenvoudige methode om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding:

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen. Het boek bevat workouts, voedingsschema’s en alle oefeningen die je nodig hebt.

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.