Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Kettlebells

Kettlebell oefeningen voor een strakke buik? 5 redenen waarom je absoluut met een kettlebell moet trainen!

Inhoud van dit artikel

1. Kettlebell oefeningen verbranden calorieën en vet

Kettlebell oefeningen zijn een van de meest effectieve oefeningen die je kunt doen voor het verbranden van calorieën en vet. Met een uur op de loopband verbrand je ongeveer 600 calorieën, ga je een uur aan de slag met een kettlebell dan zit je al aan de 1500 calorieën. Daarnaast blijf je 24 uur na de oefeningen nog steeds vet verbranden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

2. Je buikspieren zijn binnen 3 weken zichtbaar

Hoe lang het duurt voordat je buikspieren volledig strak zijn hangt natuurlijk af van hoeveel buikvet je op dit moment hebt. Maar of er nu maar een klein beetje af moet of een stukje meer, als je 2-3 keer per week gaat trainen zullen je buikspieren binnen 3 weken duidelijk zichtbaarder worden. Vooral als je dit combineert met een low-carb dieet ga je echt snel resultaat zien.

3. Kettlebells zijn makkelijk op te bergen en je bespaart tijd

Wel eens het gevoel dat je niet aan sporten toe komt? Neem 2-3 keer per week 20-25 minuten de tijd voor deze oefeningen en je zult versteld staan van het resultaat. De meeste fitnesscentra hebben kettlebells staan, maar eigenlijk zijn kettlebell oefeningen de ideale buikspieroefeningen voor thuis. Je kunt de oefeningen gewoon op je slaapkamer of zelfs achter de tv in de woonkamer doen. De kettlebell zelf neemt nauwelijks ruimte in beslag. Ideaal dus als je niet veel ruimte hebt thuis of je houdt van een opgeruimd huis.

4. Kettlebell oefeningen zorgen ook voor strakke billen

Dat is even mooi meegenomen! Kettlebell oefeningen zoals de kettlebell swing of de kettlebell swing met een arm geven je billen ook een goede workout. Doordat je met het gewicht van de kettlebell traint maar wel veel herhalingen uitvoert zullen je spieren meer geaccentueerd worden en niet in omvang toenemen. Een mooiere strakke buik en mooie strakke ronde kont zonder dat je er als bodybuilder uit gaat zien.

5. Kettlebells zijn goedkoop

Een stuk goedkoper dan een fitness abonnement in ieder geval. Natuurlijk zijn de prijzen afhankelijk van het gewicht. Deze variëren van rond de 9 euro voor een lichte kettlebell van 2 of 3 kilo en kunnen oplopen tot boven de 100 euro voor kettlebells van 24 kilo of zelfs nog zwaarder. Ga je als vrouw beginnen, dan is 8 kilo een mooi gewicht om te starten. Mannen kunnen met een kettlebell van 16 kilo beginnen.

Start je eigen kettlebell workout vanuit huis

Bekijk ook onze 10 favoriete kettlebell oefeningen

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel