Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

crossfit_buikspieroefeningen

Buikspieren trainen met CrossFit

CrossFit oefeningen zijn net even wat anders als onze buikspieroefeningen voor thuis. Er wordt er niet zozeer getraind per spier en zie je dus ook niet heel vaak een isolatie oefening voor om de buikspieren te trainen.  In dit blog worden een aantal oefeningen weergegeven die je vaak in een CrossFit box voorbij ziet komen waarbij de buikspieren goed mee getraind worden. De volgende drie oefeningen zie je vaak binnen CrossFit gedaan worden waarbij de buikspieren een grote rol spelen, de l-sit, sit-up en toes to bar.

Inhoud van dit artikel

1) L-sit

De l-sit is een oefening die veel gebruikt wordt binnen CrossFit, met deze oefening werk je aan je gehele core. Deze oefening kun je in vele varianten doen, je raakt er dus niet snel op uitgekeken. Je kunt de oefening zo zwaar maken als je zelf wil. Je kunt het bijvoorbeeld op parallettes doen, op de ringen, op de grond, tussen twee bankjes of hangend aan een optrek stang.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

2) Sit-up

De sit-up, een bekende oefening in de sportschool wordt ook nog wel eens in een CrossFit workout gebruikt. Deze wordt op de grond gedaan op een ab mat of op een glute ham developer, waar de rang of motion wat groter wordt. Bekijk hieronder een video van de GHD sit-up:

3) Toes to bar

Toes to bar of de leg raise is een oefening waarbij je hangt aan een optrekstang en je tenen naar de stang toebrengt. Deze oefening wordt vaak binnen CrossFit gedaan met een swingende beweging om hem zo snel mogelijk uit te voeren. De oefening kun je ook strict uitvoeren, dus zonder een swingende beweging waar je de nadruk op de buikspieren legt.

Andere oefeningen

Bij vele andere oefeningen binnen CrossFit spelen de buikspieren een grote rol om de rug in zijn plaats te houden. Denk maar eens aan zware deadlifts, squats, front squats, overhead squats, overhead presses, farmer walks en ga zo maar door.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel