Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

hamstrings

Hoe train je de hamstrings? Incl. Oefeningen

De meeste sporters kijken niet echt uit naar de dag dat ze hun hamstrings moeten trainen. Er lijkt vaak geen progressie in te zitten waardoor de motivatie om deze spieren te trainen vermindert. Probeer toch die knop om te zetten in je hoofd want het trainen hiervan kan leuk zijn en heeft veel voordelen.

Inhoud van dit artikel

Hamstrings trainen

De belangrijkste functie die de hamstrings hebben is het strekken en buigen van je benen. Tijdens het hardlopen zorgen deze spieren er bijvoorbeeld voor dat je vooruitkomt. Bij hardloopinspanningen worden deze spieren dus vooral aangesproken. Het is belangrijk dat je benen goed zijn ontwikkeld en hier horen sterke quadriceps, goede kuiten en grote hamstrings bij.

In principe is het trainen van deze spieren niet zo moeilijk. Er wordt ook wel gezegd dat de hamstrings de biceps van je benen zijn. Omdat ze net als de biceps ervoor zorgen dat je arm, in dit geval je benen, kunnen buigen. Er zijn veel oefeningen die ervoor zorgen dat ze goed geprikkeld kunnen worden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Voordelen hamstrings trainen

1. Meer spierontwikkeling

Er is meerdere keren aangetoond dat het trainen van je benen, en dus je hamstrings, ervoor zorgt dat er meer groeihormonen en testosteron wordt aangemaakt in je lichaam. Dit stimuleert de spiergroei in alle spiergroepen van je lichaam, dus ook in je bovenlichaam.

2. Helpt het trainen van je bovenlichaam

Als je hamstrings goed getraind zijn dan helpt dit bij oefeningen als squats en deadlifts. Bij deze oefeningen worden meerdere spiergroepen in het bovenlichaam aangesproken. Hierdoor kan je de oefening zwaarder uitvoeren waardoor ook het bovenlichaam beter wordt getraind.

3. Symmetrie

Je lichaam is niet symmetrisch als je alleen je bovenlichaam traint en je benen verwaarloosd. Dit ziet er erg gek uit en je lichaam lijkt niet te kloppen.

4. Mentaal sterk

De voornaamste reden dat mensen hun benen niet trainen is omdat het fysiek en mentaal erg zwaar is. Juist daarom zullen hamstring oefeningen je helpen om aan je doorzettingsvermogen en karakter te werken. Het is belangrijk dat je jezelf pusht en sterker wordt zowel mentaal als fysiek.

5. De beste oefeningen voor de hamstrings

Ik hoop dat je bent overtuigd om hard te trainen om deze spieren sterk en groot te krijgen. Probeer minimaal één of twee keer per week je hamstrings goed te prikkelen. Dan zal je zeker snel resultaat zien. Zorg ervoor dat je een goede warming up doet voor je training, hierdoor voorkom je blessures. Dit kan bestaan uit vijf tot tien minuten hardlopen op de loopband. Wij hebben de beste oefeningen voor je op een rijtje gezet.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel