Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Gezond_afvallen_voor_de_zomer_

4 simpele tips om gezond afvallen voor de zomer echt begint

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Gezond afvallen is niet makkelijk. Er wordt veel geschreven over crash diëten, magische crèmepjes, pillen die je kunt slikken, en strenge fitness regimes. Wij hebben 4 simpele tips voor je om gezond EN effectief af te vallen.

  • Meer tips over gezond afvallen bij je buik d.m.v. buikspieroefeningen en gezonde voeding? uitproberen (tip!)

Inhoud van dit artikel

Wanneer heb je een ‘te’ dikke buik?

Je hebt de verschillende begrippen allemaal wel eens gehoord: een buikje, een dikke buik, overgewicht, zwaarlijvig, obesitas maar wanneer ben je te dik? En wanneer heb je een te dikke buik? Dit is afhankelijk van een hoop factoren zoals je geslacht, je leeftijd, je lengte, je gewicht, en ook van je genen. Als iemand dikker wordt zal de één meer vet krijgen bij zijn armen, de ander in zijn billen, heupen, dijen, buik of zelfs de nek. Via Atkins kan je een eenvoudige tool bekijken om je Body Mass Index (BMI) te berekenen en een generiek advies te krijgen welk gewicht je moet verliezen om gezond af te vallen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Tip #1: Oefeningen voor je hele lichaam helpen met gezond afvallen, richt niet alleen op je buik

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft het geen zin om duizenden sit-ups of crunches te doen om van je buikje af te komen. Zowel dat buikje als die love handles zijn het gevolg van overtollig lichaamsvet, niet een gebrek aan spier. Daarbij is het ook niet mogelijk om lokaal vet te verbranden.

Het is belangrijk om de grote spieren in je lichaam te trainen met oefeningen zoals de Burpee. Dit zorgt namelijk voor een hoger metabolisme waarmee je lichaam beter in staat is om voedsel te verwerken en veel energie verbrandt. Het buikspieren circuit voor thuis is misschien een goede om te starten. Hier vind je 6 verschillende oefeningen die de grotere spieren in je lichaam trainen.

Tip # 2: Core-stability oefeningen helpen je met afvallen

Wat is ‘core stability’ nu precies? De ‘core’ van je lichaam bestaat uit de rechte, schuine en diepe buikspieren; de rechte en diepe rugspieren, en de grote en kleine bilspieren. Core stability oefeningen helpen het lichaam zodat het in staat is om te reageren op een situatie waarbij verstoring van de balans plaatsvindt. Dit helpt je niet alleen om blessures te voorkomen maar zorgt er ook voor dat je een bredere spiergroep traint (en niet enkel op je buikspieren richt).

Planken en verschillende variaties van het planken zijn intensieve core-stability oefeningen die je helpen met gezond afvallen. Ga hier snel mee aan de slag!

Tip # 3: Gezond afvallen doe je met een combinatie van gezond eten en beweging

Gezond eten en genoeg beweging. Dat klinkt eenvoudig maar gezond afvallen is toch een uitdaging voor veel mensen. Als je echt vet wil verbranden zijn er genoeg bekende diëten beschikbaar, maar veel van deze diëten hebben een aantal dingen in gemeen:

  • Vermijdt slechte koolhydraten zoals suikers
  • Eet veel eiwitten
  • Eet vaker kleinere maaltijden
  • Vermijdt eten met groeihormonen
  • Eet minder zout
  • Drink veel water

Bekijk onze ’30 dagen challenge’ om meer tips te vinden over de combinatie voeding en beweging of bekijk het complete 6-weken stappenplan om met een low-carb dieet te starten.

Tip #4: Gezond afvallen met een eiwit boost en vitamines

Maaltijdvervangers met veel eiwitten en voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling zijn om wat vaker kleinere porties te eten en om er voor te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt.

  • Dagelijks een dosis visolie helpt je om vet (vooral buikvet) sneller te verbranden tijdens het bewegen.
  • Groene thee extracten stimuleren de vetverbranding en zijn rijk aan anti-oxidanten.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel