Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

workout-voor-thuis

Workout voor thuis: Slechts 15 minuten per dag trainen

Aan de slag met een workout voor thuis? Je hoeft er de deur niet voor uit, waardoor je al in 15 minuten per dag kunt afvallen of kunt werken aan een mooie gespierde buik. Er zijn handige oefeningen beschikbaar, die je in veel van de gevallen zelfs gewoon zonder veel specifieke hulpmiddelen kunt doen.

Volg je een streng dieet en wil je graag meer bewegen, zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft? Een workout voor thuis vormt dan een uitstekende keuze. Je hebt de keuze uit verschillende oefeningen, waarvan we er in ieder geval 3 voor je op een rij zetten.

Inhoud van dit artikel

Afvallen met een workout voor thuis

Een workout voor thuis is op verschillende manieren effectief. Wil je werken aan een platte buik, bijvoorbeeld voor het komende zomerseizoen? Je kunt met de verschillende oefeningen buikvet verliezen, al is het daarnaast natuurlijk ook van belang om goed gezond te eten. De combinatie van een goede workout voor thuis en de juiste voeding zorgen ervoor dat je kunt toewerken naar het gewicht en het lichaam dat je voor ogen hebt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

3 oefeningen voor thuis

Aan de slag met de workout voor thuis? De volgende 4 oefeningen zijn daarvoor in ieder geval goed geschikt:

  • Zittende twist
    Wil je buikvet verliezen? De zittende twist is uitstekend geschikt voor de workout voor thuis. Ga op de vloer zitten en plaats een opgevouwen handdoek tussen je handen. Strek je armen ter hoogte van je schouders en leun achterover. Til je voeten van de vloer om je buikspieren aan te spannen. Je houdt je knieën gebogen. Breng het rechter uiteinde van de handdoek naar de vloer. Je schouders en borst zullen indraaien. Houd de positie een paar tellen vast en draai weer terug. Herhaal vervolgens de linkerkant. Dit vormt samen één herhaling, doe er 20 voor een goede workout.
  • Superwoman press
    Deze oefening kun je doen door op je buik op de vloer te gaan liggen. Til je borst omhoog en houd in je handen op schouderhoogte een strak gespannen handdoek. Je ellebogen mag je wat buigen. Duw de handdoek van je af, tot je armen gestrekt zijn. Keer daarna weer terug naar de beginpositie. Dit is één herhaling. Doe er 20 voor een goede workout.
  • Zijwaartse lunges
    Deze warkout-oefening doe je vanuit een staande positie, met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Plaats je handen op je heupen en de rechtervoet op een handdoek. Buig je linkerknie en duw je heupen naar achteren. Je rechtervoet laat je zo ver mogelijk naar de zijkant wegglijden. Houd dit even vast en kom weer terug naar de beginhouding. Dit is één herhaling. Doe er 15 aan iedere kant voor een goede workout voor thuis.

Workout voor thuis

Je zorgt op deze manier voor een goede workout voor thuis. Daarnaast zijn er uiteraard nog veel meer buikspieroefeningen beschikbaar. Bekijk ze online, zodat je thuis al in 15 minuten per dag kunt zorgen voor een effectieve workout om af te vallen of aan je spieropbouw te werken.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel