Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikvet_verbranden_5_quicktips

5 QuickTips om buikvet te verbranden

Wie ergert zich er niet aan? Dan randje vet net boven je middel. Wat je ook probeert, je komt er maar niet van af! Je verliest wel je kilo’s, maar die buik wordt maar niet dunner. Allereerst is het niet fijn omdat je jezelf er aan ergert, maar daarnaast is buikvet ook nog eens gevaarlijk. Teveel buikvet leidt namelijk uiteindelijk tot diabetes en vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

 

Vandaag bekijken we daarom 5 QuickTips waar je direct mee aan de slag kunt. Zo kun je thuis, op je werk of waar dan ook buikvet verbranden! Op die manier kun je je levensstijl zo aanpassen dat er geen nieuw buikvet bij zal komen en het overtollige buikvet dat je nu hebt kan verbrand worden. Resultaat: een strakke buik waarmee je aan de slag kunt om je buikspieren te trainen!

Inhoud van dit artikel

Buikvet verbranden tip 1: Suiker en zout vermijden

Suiker en zout verbeteren de smaak van veel etenswaren. In de afgelopen jaren is het gebruik van zout en suiker sterk toegenomen. Dit heeft direct invloed op je lichaamsgewicht. Als je veel zout hebt gegeten dan houdt je lichaam veel water vast om het zout te verdunnen. Dit ga je uiteindelijk zien door vet op de verkeerde plaatsen (rond je buik bijvoorbeeld). Ook suiker heeft hetzelfde resultaat. Slechte suikers (voeding met veel koolhydraten) worden snel opgeslagen als vet en raad eens waar dat als eerste gebeurt.. Juist, rondom je buik.

Voorkom dus suikers en zout. Vooral snacks bevatten doorgaans veel suikers en zouten. Let daarom bij het snacken goed op wat je eet. Idealiter sla je de snacks helemaal over. Wil je toch snacken, hou het dan bij vezelrijke koeken en bij fruit.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Buikvet verbranden tip 2: Eet minimaal drie keer per dag

Nog steeds is het één van de grootste misverstanden bij mensen die willen afvallen. Zij denken dat wanneer je minder eet, je dus sneller zal afvallen. Een dergelijk crash dieet is niet gezond, zorgt voor een jojo-effect en kan uiteindelijk zelfs gevaarlijk zijn.

Je kunt daarom beter gewoon minimaal drie keer per dag eten. Hierbij is het ook belangrijk dat je een volwaardig ontbijt nuttigt. Allereerst heb je voedingsstoffen nodig om goed te functioneren op de nieuwe dag. Daarbij zet een ontbijt de darmen aan het werk en komt de spijsvertering dus op gang.

Belangrijk is om een vast ritme aan te houden met eten. Idealiter eet je minimaal 3 keer per dag en maximaal 6 keer per dag. Zeker wanneer je 6 keer per dag eet met veel eiwitten en weinig koolhydraten, dan zal je merken dat je de hele dag verzadigd bent en geen zin hebt om te snacken. Eet daarom kleine maaltijden die zeer voedzaam zijn.

Buikvet verbranden tip 3: Sporten

Sporten is voor veel mensen nog steeds een hoge drempel. Toch is het nodig om sneller vet te verbranden. Zie je lichaam als een auto met een tank brandstof (je maag) die vol is en tien vaten benzine in de achterbak (je buikvet). Je krijgt je vaten benzine niet leeg als je stil blijft staan. Ga daarom aan de slag met sporten, maar doe dit wel op een goede manier om vet te verbranden.

Goed sporten om buikvet te verbranden lukt je niet alleen met een hoop sit-ups. Kies liever voor een work-out waarbij je je bloedsomloop versnelt. Denk bijvoorbeeld aan planking of burpees zodat je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Op die manier heeft je lichaam het bloed hard nodig om voldoende zuurstof te vervoeren. Kies voor deze oefeningen vooral oefeningen die kort en intensief zijn. Daarnaast is het goed om minimaal twee keer per week een half uur aan één stuk door te bewegen. Doe bijvoorbeeld eens een rondje door de wijk met de benenwagen of doe thuis oefeningen.

Buikvet verbranden tip 4: Voorkom stress

Bij veel stress maakt je lichaam cortisol aan. Net als adrenaline zorgt het ervoor dat je jezelf beter kunt focussen. Simpelweg zorgt cortisol er voor dat je de energie die in je lichaam is opgeslagen, snel kunt gebruiken. Zo af en toe een boost aan cortisol is dus goed voor je concentratie en prestaties. Maar een chronisch overschot aan cortisol zorgt voor een verstoorde hormoonbalans. Bovendien zorgt cortisol voor het aanmaken van buikvet. Neem daarom genoeg rust en voorkom stress.

Buikvet verbranden tip 5: Water drinken

Door veel water te drinken verhoog je het metabolisme van je lichaam. Drink daarom iedere dag water en zorg er op die manier voor dat de stofwisseling van je lichaam in vorm blijft. Dit is een echte QuickTip om buikvet te verbranden, wie begint de dag namelijk niet voor de spiegel? En wat is er gemakkelijker om voor de spiegel even een glaasje water te drinken. Ook op het werk kan een karaf water op je bureau echt geen kwaad! Drink ongeveer 1,5 liter water per dag en je houdt je stofwisseling mooi in vorm!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel