Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

afvallen thuis

Ik wil afvallen: welke oefeningen werken het beste?

Thuis afvallen en benieuwd welke oefeningen het best geschikt zijn? Het zijn technisch eenvoudige oefeningen waarmee je zonder veel hulpmiddelen aan de slag kunt. Goede voorbeelden van oefeningen voor thuis die kunt doen zijn bijvoorbeeld de pushup, de squat en natuurlijk de plank. Daarnaast kun je tricep dips doen, net als lunges, leg lifts en step ups.
Je vindt de beste buikspieroefeningen in ons uitgebreide overzicht. We zorgen er met de praktische uitleg bij de verschillende oefeningen voor dat je daar direct zelf mee aan de slag kunt. Je kunt afvallen met de oefeningen die de verschillende spiergroepen trainen en ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk energie kunt verbranden. Om af te vallen met de juiste oefeningen is het namelijk vooral van belang dat je minstens zoveel energie verbrandt als dat je aan de andere kant inneemt.

Inhoud van dit artikel

Thuis afvallen

De afval oefeningen voor thuis onderscheiden zich door middel van een beperkte technische complexiteit, het beperkte aantal hulpmiddelen waarmee je die kunt uitoefenen en het relatief lage aantal herhalingen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het afvallen thuis voor voldoende variatie kunt zorgen, zonder dat je uren aan het trainen bent. Wil je thuis afvallen en weten welke oefeningen daar het best voor geschikt zijn? We zorgen er met het overzicht en daarnaast een schema voor dat je daar zelf mee aan de slag kunt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Fitness oefeningen voor thuis: een schema

De fitness oefeningen voor thuis waarmee je kunt afvallen hebben we geplaatst in een handig schema. We maken het je daarmee graag gemakkelijk om thuis voor een geslaagde workout te zorgen.
Uiteraard is het van belang om het afvallen met de oefeningen te combineren met de juiste voeding. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk bouwstoffen inneemt en je de hoeveelheid energie afstemt op wat je aan de andere kant kunt verbanden. Op die manier kun je afvallen met de effectieve oefeningen die we met je delen.

Afvaltips voor de buik en benen

Je wilt afvallen en weten welke oefeningen daarvoor geschikt zijn. Het is een natuurlijke reactie om vooral te kijken naar de afvaltips voor de buik. Toch zijn ook de afvaltips voor de benen zeer de moeite waard. Onze bovenbenen kennen een van de grootste spiergroepen in het lichaam. Dat betekent dat je met de oefeningen voor je benen effectief kunt afvallen. Wil je specifiek buikvet verliezen? Ook daar zijn handige oefeningen voor beschikbaar.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel