Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

meest-gemaakte-fouten

4 Meest gemaakte fouten tijdens buikspieroefeningen

Helaas worden er tijdens het trainen van de buikspieren veel fouten gemaakt. Dit is natuurlijk zonde. Sommige fouten kunnen zelfs leiden tot ernstig letsel. Lees de volgende tips en voorkom dat je deze fouten zelf maakt:

Inhoud van dit artikel

1. Niet goed ademen

Een goede ademhaling tijdens een buikspieroefening is erg belangrijk. We nemen als voorbeeld de sit up: Adem diep in en begin aan de oefening, adem uit terwijl je omhoog komt en adem weer in op je weg terug. Je kunt dit bij elke oefening gebruiken. Tijdens de eerste beweging adem je uit, en op de terugweg naar de beginpositie adem je in. Dit is belangrijk omdat er tijdens de oefening voldoende zuurstof naar de hersenen en de spieren moet gaan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

2. Controle over oefening verliezen

Dit is een veel voorkomende fout. Zorg dat je altijd alle stappen van de oefening volgt. Als je een oefening niet goed afmaakt of gedurende de oefening steeds andere bewegingen gaat maken heeft dit geen positief effect op je buikspieren. Maak de oefening altijd zorgvuldig af van het begin tot het einde.

3. Haasten

Het is een buikspieroefening, geen race. Zorg dat je je buikspieroefeningen zonder druk of haast uitvoert. Haast leidt tot verkeerde bewegingen en dus tot blessures. Neem de tijd en focus je op de oefening

4. Trekken aan het hoofd (sit ups en crunches)

Deze fout heeft vooral betrekking op de crunches en sit ups, omdat dit de belangrijkste oefeningen zijn staat hij toch in dit lijstje. Veel mensen weten niet wat ze met hun handen moeten doen tijdens de sit up of crunch en doen de handen daarom achter het hoofd. Dat is prima, maar gebruik je handen NIET om je op te trekken. Het komt vaak voor dat de oefening zwaarder wordt na een aantal herhalingen. Dit is nog geen reden om je handen als pull up te gebruiken. Als je je optrekt aan je hoofd kan dit op ten duur ernstig letsel aan de nek veroorzaken!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel