Spierentraining.nl
Buikvet_verbranden

3 Tips om buikvet te verbranden

Buikvet verbranden is één van de meest uitdagende doelstelling die je aan jezelf kan stellen wanneer je op dieet gaat. Zelfs wanneer het je wel lukt om af te vallen, lijkt het alsof de extra kilo’s op de verkeerde plaats verdwijnen. Het liefst van alles zou je van je buikvet afkomen, want dat is volgens velen de meest onaantrekkelijke vorm van vet. Bovendien is buikvet ook de gevaarlijkste vorm van vet. Veel ziektes die te maken hebben met overgewicht, worden specifiek gerelateerd aan buikvet. De missie is dus duidelijk: je moet buikvet verbranden, maar hoe werkt dat precies?

Gratis buikspieren schema: Download dit 28 daagse schema en val 5 snel kilo af.

Klik hier om gratis te downloaden (PDF)

Slaap goed en ontspan jezelf

Om te begrijpen hoe slaap en ontspanning een invloed kunnen hebben op buikvet, moet je eerst begrijpen hoe buikvet ontstaat. Cortisol, één van de belangrijkste hormonen in je lichaam, is verantwoordelijk voor de aanmaak van een grote hoeveelheid buikvet. Een hoge cortisol concentratie in je lichaam leidt onomstotelijk tot de ontwikkeling van buikvet.

Cortisol wordt ook het stress-hormoon genoemd, en daar heb je de link tussen nachtrust, ontspanning en buikvet. Vind je een manier om je stress te verlichten, dan zal dat resulteren in lagere cortisol concentraties. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je geen buikvet bijmaakt, waardoor je eindelijk kan beginnen met het echte werk: buikvet verbranden.

Maar stress vermijden is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je een erg actief leven leidt. Je hebt verplichtingen, deadlines, en druk sociaal leven, waardoor het vaak allemaal wat te veel wordt. We kunnen hier niet dieper ingaan op hoe je stress vermijdt, maar één ding is zeker: het begint bij een goede nachtrust. Zorg ervoor dat je acht uur per dag kan slapen en je zal merken dat je veel minder stress hebt en eindelijk kan werken aan het verbranden van het vet rondom je buik.

Korte intense training

Wil je echt een platte buik dan moet je buikvet verbranden, dan zal sport uiteraard een essentieel deel van je dagelijkse routine moeten worden, maar misschien niet op de manier die je verwacht. Veel mensen denken namelijk dat ze honderden sit-ups of crunches moeten doen om buikvet te verbranden, maar dat is niet helemaal waar. Die oefeningen zullen je namelijk wel helpen met het ontwikkelen van sterke buikspieren, maar bovenop die buikspieren is de kans groot dat je nog steeds een laag buikvet zult hebben.

Wat je nodig hebt, is een nieuwe soort korte intense krachttraining.

Kies enkele oefeningen uit die meerdere spiergroepen in je lichaam trainen en die goed zijn voor de bloedsomloop. Probeer een kettlebell oefening of planking, een oefening waarin je jezelf 30 seconden lang in push-up houding zet. Doe dit drie tot vier keer achter elkaar en je hebt al een mooie routine die je zal helpen buikvet te verbranden.

Er zijn verschillende buiktypes. Je kunt je training hierop afstellen. Ben jij benieuwd wat voor een buiktype jij hebt? Kijk dan hier.

Suiker is de vijand

Nog veel belangrijker dan sporten, is je dieet. Niet vetten maar suikers zijn de ultieme vijand van iedereen die buikvet wilt verbranden. Vervang de koolhydraten in je dagelijkse eetgewoonten door eiwitten, groenten en fruit, en je bent al goed op weg om je buikvet te verbranden. Combineer een gevarieerd koolhydraatarm dieet met een gezonde sportroutine, en je zal merken dat je meteen buikvet begint te verbranden. Heb je onze manier van calorieen tellen af geprobeerd?

Simpele tips om af te vallen bij je buik en de sixpack te krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan zal de Spierentraining Formule je helpen.

We hebben al duizenden vrouwen én mannen geholpen een strakke buik te krijgen én te behouden!

Bekijk de eenvoudige methode om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding:

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen. Het boek bevat workouts, voedingsschema’s en alle oefeningen die je nodig hebt.

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.